Bu hafta 8'i yerli 2'si yabancı ve 2'si animasyon olmak üzere, 12 film yarın beyazperdeye yansıyacak. 

Bu hafta toplam 12 film sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. Korku, komedi, dram, gerilim ve çocuklar için animasyon filmler yarın vizyona giriyor.

3 Mayıs Cuma günü vizyona girecek filmler şunlar:

''BAKKAL AMCA: MAHMUT TUNCER

Yönetmenliğini Bilal Kalyoncu'nun yaptığı Bakkal Amca: Mahmut Tuncer, biyografi filmi çekerek işlerini yoluna koymayı planlayan bir yönetmenin hikayesini anlatıyor.

SOBE: SAKALLI BEBEK

Sobe: Sakallı Bebek, travmalarından kurtulmak için bir yolculuğa çıkan bir kadının hikayesini konu edinen bu haftanın korku filmi.

ÇOCUK KALBİ

Sinan Biçici’nin yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği Çocuk Kalbi, arkadaşlarının taşınmasını engellemek için bir araya gelen bir grup arkadaşın hikayesini konu ediniyor.

SİNEMADA İTİRAZ EDİYORUM

''Sinemada İtiraz Ediyorum'', bu haftanın komedi filmleri arasında yer alıyor.  Müfit Can Saçıntı, beş yıldır tiyatro sahnelerinde sürdürdüğü tek kişilik güldürüsünü beyaz perdeye aktarıyor.

KÜÇÜK PRENS KARLAR ÜLKESİ (THE SWISS ADVENTURE)

Bu hafta vizyona girecek iki animasyon filmden biri olan  Küçük Prens Karlar Ülkesi (The Swiss Adventure), çocukların ve animasyon tutkunlarının ilgisini çekecek. Film, çıktığı macera dolu yolculukta gerçek bir kahramana dönüşen küçük bir çocuğun hikayesini beyaz perdeye yansıtıyor.

TAROT (HORRORSCOPE)

Anna Halberg ve Spenser Cohen’in senaristlik ve yönetmenlik koltuğuna oturduğu  Tarot (Horrorscope), tarot falı okumalarında önemli bir kuralı ihlal eden bir grup arkadaşın başına gelenleri anlatıyor.

Diyarbakır Çermik'te Filistin temalı sergi Diyarbakır Çermik'te Filistin temalı sergi

BACK TO BLACK

Oyuncu kadrosunda Marisa Abela, Jack O'Connell ve Eddie Marsan’ın yer aldığı  Back to Black, 27 yaşında hayata veda eden İngiliz caz ve soul müzik ikonu, Grammy ödüllü şarkıcı Amy Winehouse'un hayat hikayesini konu ediniyor.

ÜÇ GÜNLÜK DÜNYA

Bülent Emrah Parlak, Erkan Petekkaya, Erkan Çelik'i oyuncu kadrosunda buluşturan Üç Günlük Dünya filmi, İstanbul’un arka mahallelerinden birinde hayalini kurdukları dillere destan mavi rakıyı yapmayı başaran 3 arkadaşın başından geçenler anlatılıyor.

GRABUNA

Başrollerini, Öykü Gürman, Hakan Akgün, Bahtiyar Engin'in paylaştığı Grabuna filmi, yaşadığı hayal kırıklığının ardından Edirne’ye atanan bir memurun yaşadıklarını konu ediyor.

ŞAHSİ MESELEMİZ MERKEZ ÜSSÜ HATAY

Bülent Durgun, İskender Bağcılar, Cezmi Baskın'ı bir araya getiren Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay, öğretmen olan oğlu Baran’ın evlilik yıldönümü olan 6 Şubat’ta meydana gelen depremde hayatını kaybetmesinin ardından, babasının Atatürk’ün 'şahsi meselemiz' dediği Hatay’ı terk etmemesini anlatıyor.

TEREDDÜT ÇİZGİSİ

Bir cinayet zanlısını savunurken, kendisiyle yüzleşmek zorunda kalan bir avukatın hikayesini sinemaseverlerin beğenisine sunuyor.

HANNA VE MİNİK CANAVARLAR

Haftanın diğer animasyon filmi Hanna ve Minik Canavarlar. Küçük bir kızın gelişi ile herkesin hayatının değiştiği bir kasabada yaşananları konu ediyor.
 

Editör: EYYUP KAÇAR