Günlerdir öğretmen adaylarının beklediği kabine toplantısı bu gün gerçekleştirildi.Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, günlerdir gündemdeki yerini koruyan Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen atamalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Meteorolojiden Diyarbakır ve çevre illerde gök gürültülü sağanak yağışı uyarısı Meteorolojiden Diyarbakır ve çevre illerde gök gürültülü sağanak yağışı uyarısı

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da öğretmen atamalarının hangi branşlarda ve kaç kişiye yapılacağı merak konusuydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, atama sürecinin detaylarını paylaşmak için kısa zamanda harekete geçileceğini belirtti.

ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğretmen atamaları ile ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi;

"Atama bekleyen öğretmen adaylarımızın durumunu mütalaa ettik. Milli Eğitim Bakanımız, Hazine Bakanımız ve ekonomi kurmaylarımız son bir kez daha görüşecek. Ardından öğretmen adaylarımızı bilgilendirecek. Bakanlığımız yarın atamaya esas branş dağılımlarını başvuru takvimini ve süreci paylaşacak. Kısa zamanda atamayı bakanımız açıklayacak." dedi.

TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, evlatlarımızın geleceğe başarılı ve şuurlu bir şekilde hazırlanmasını sağlayacak. Tek tipçi eğitim anlayışı yerine, eğitim modelimizi soran, sorgulayan; sanata, bilime, edebiyata önem veren bireylerin yetiştirilmesi hedefiyle zaman zaman güncellenmemiz temel bir ihtiyaçtır." ifadelerini kullandı.

BAKAN TEKİN DUYURMUŞTU

Millî Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin, geçtiğimiz günlerde A Haber canlı yayında öğretmen atama rakamları konusuna da değindi. Bakan Tekin, konuyla ilgili şu bilgileri vermişti

"Öğretmen atamaları önümüzdeki günlerde açıklanacak. Cumhurbaşkanlığı kabinesinin toplanmasını bekliyoruz. Cumhurbaşkanımızın nihai kararını aldıktan sonra açıklamamızı yapacağız. Bizim Bakanlık açısından her branş eşit derece önemlidir. Hiçbir branşın bakan olarak ayırt edecek pozisyonda değilim. İhtiyacımız sayısal olarak neyse daha az ihtiyaç olan bölüme kaynak aktaracak değiliz. Elimizde 130 branşın Türkiye genelinde ihtiyaç tablosunu alırız. Bize tahsis edilen kadro ne kadar orantısını yapmış durumdayız. Oradan bize rakam verilir."

Editör: Ayşegül Yaşar