Yarışma sonucunda birinciliği Yönetmen Erkan Seçkin’in Örüntü isimli kısa filmi elde ederken ikinciliği Özer Kanburoğlu’nun Yılkılar, üçüncülüğü ise Orhan Dede’nin Arayış isimli kısa filmi aldı

Habip Çadırcı, 79 ülkeden 953 filmin başvuru yaptını belirterek, ''Festival filmlerini akademi ve sanat dünyasından önemli isimler değerlendirdi. Ülkemizin farklı üniversitelerinden sinema akademisyenleri ve sinema eleştirmenleri festival jürisinde yer aldı” ifadesini kullanıyor.

Haliliye Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Hamdi Çiçek, “Göbeklitepe’nin tanıtımı açısından çok önemli bir etkinlik. Siz sinemaseverler de bu etkinliğe yüksek bir şekilde katılım gösterdiniz. Taş tepeler projesiyle Şanlıurfa tarihi, kültürü, gastronomisiyle dünyada kendinden söz ettiren bir destinasyon merkezi haline geldi. Bu etkinliklere de yerel yönetimler olarak, Haliliye Belediyesi olarak bizler de destek veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Festivalin koordinatörlüğünü yapan Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Serhat Erdem, ”Koordinatörlüğünü yüklendiğimiz bu festivalde bizlere destek veren öğrencilerimiz, akademisyen arkadaşlarımız ve başkanımız ve sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Elimizden geldiğince fazla çalıştık. Yaklaşık 40’a yakın akademisyen hem ön jüride, hem de ana jüride bu filmleri seçebilmek için bizlere yardımcı oldu. Güzel bir festival oldu” dedi.

Urfa’nın Türk sinemasında önemli bir yeri var

Harran Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı Programı Öğretim Görevlisi Mehmet Hazar, şöyle konuştu:

"Urfa’da bir film yarışmasının, festivalinin yapılması önemli çünkü Urfa Türk sinema tarihinde çok önemli bir şehir. Türk sinemasının 8-10 önemli filmini sayın desek en az 4-5 tanesi Urfa’da çekilmiştir. Dolayısıyla aslında bu tür etkinlikler Urfa için gecikmiş sayılır. Bu etkinlikleri o sebeple önemsiyorum. Filmleri beğendim. Festivalde biraz kurmaca ve belgesel karışık alınmış ve değerlendirme birlikte yapılmış gibi ama bu gibi aksaklıklar ileriki yıllarda düzelecektir. Daha derli toplu etkinlikler olacaktır diye düşünüyorum. Bu daha ikinci yıldır, dolayısıyla umarım bu festival gelişerek, daha kurumsallaşarak devam eder.''

Kaynak: iha