Öğretmenlik kariyerine adım atmak isteyenlerin gözü, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapacağı atamalara çevrildi. Ancak tarih ve kontenjanlar hala netleşmedi. Bakan Tekin'in Kabine'ye ilişkin açıklamaları, atama takvimini belirleyecek mi? İşte, son durum...

Branş bazında kontenjan bilgilerini açıklayacak Milli Eğitim Bakanlığı'nın en fazla kontenjanı hangi branşlara ayıracağı merak ediliyor. Sınıf Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, Rehberlik, Türkçe Öğretmenliği ve Matematik Öğretmenliği gibi alanlarda kaç öğretmen istihdam edileceği merak ediliyor.

GÖZLER KABİNE'YE ÇEVRİLDİ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaptığı son açıklamada "Öğretmen atamasına ilişkin açıklamamızı kabine toplandıktan sonra yapacağız." dedi.

Bursluluk sınavı sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Bursluluk sınavı sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

MEB ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atama takvimi için Kabine'yi işaret etmiş ve öğretmen atamaları için belirlenen rakamın Kabine sonrasında açıklanacağını belirtmişti.

Geçtiğimiz günlerde yeni bir açıklama daha yapan Tekin, atama sayısında anlaşmaya vardıklarını belirtti ve ayrıntıların yakın zamanda belli olacağını duyurdu.

Yeni Kabine toplantısının önümüzdeki hafta yapılması bekleniyor. Bu kapsamda bilgiler geldikçe haberimizde yer vereceğiz.

ÖĞRETMEN ALIMI KONTENJANI BELLİ OLDU MU?

Tekin, "Hazine ve Maliye Bakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber rakamı belirleyeceğiz. Önümüzdeki hafta, eğer kabine toplantısı olursa o gün açıklamış olacağız. Biz rakamda uzlaştık zaten." açıklamasını yaptı.

Editör: Ayşegül Yaşar