Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa görüşmeleri kapsamında bugün Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'ni (DEM Parti) ziyaret etti. Görüşme saat 12.00’de Meclis’te başladı. DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ın yanı sıra DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli görüşmede yer aldı.

Halen devam eden görüşmenin ardından ortak bir açıklama yapılması beklenmiyor. Kurtulmuş’un, DEM Parti ziyaretinin ardından gerçekleştireceği Saadet Parti ve İyi Parti ziyaretleri sonrası açıklama yapması bekleniyor.

CHP Genel Başkanı Özel: Barışçıl yürüyüş, protesto ve toplantı hakkımızı kullanalım CHP Genel Başkanı Özel: Barışçıl yürüyüş, protesto ve toplantı hakkımızı kullanalım

DEM Partililerin, görüşmede devam eden Kobanê Davası, kayyımların usulsüzlükleri ve belediyelerin hedef gösterilmesini gündeme getirmesi bekleniyor. Ayrıca DEM Parti’nin, demokratik bir anayasa hazırlanmasına dönük görüşlerini paylaşarak, AİHM kararları ve yargının siyasallaşması gibi konuları da Kurtulmuş ile konuşacağı öğrenildi. 

Editör: Nazmi Kahraman