Sina Çölündeki eski Mısır ordusunun 3.500 yıllık dinlenme evi keşfedildi. Evin Mısırlı bir firavun tarafından kullanılmış olabileceği belirtildi.

Mısırbilimciler kuzey Sina Çölünde bir "dinlenme evi"nin kalıntılarını ortaya çıkardı. Yapı, Thutmose III'ün hükümdarlığı sırasında veya M.Ö 1479'dan 1425'e kadar eski Mısır güçlerini ve muhtemelen kraliyet ailesini geçici olarak barındırmış olabileceği kaydedildi.

Hirai Zerdüş’ten Adıyaman’da konser Hirai Zerdüş’ten Adıyaman’da konser

''Eski Mısır hükümdarları sıklıkla Doğu Akdeniz'e askeri seferler düzenlerdi ve Mısır birliklerinin bölgeye ulaşmak için sıklıkla kullandığı rotalardan biri de Sina çölüydü'' diyen Mısır Turizm ve Eski Eserler Bakanlığı yaptığı açıklamada, binanın mimari planlaması ve içeride çanak çömlek kırıklarının azlığı nedeniyle  kraliyet dinlenme yeri olarak kullanıldığı olasılığıonın yüksek olduğunu belirtti.

Açıklamada, binanın iki dikdörtgen koridor ve bunlardan ayrılan birkaç oda içerdiği ve binada bulunan hiyeroglif yazıtta, dinlenme evinin Thutmose III zamanına ait olduğunu gösterdiğinin yer aldığı kaydedildi.

Yeni Zelanda'daki Auckland Üniversitesi'nde klasikler ve antik tarih alanı uzmanı Prof. Anthony Spalinger, keşfin ilginç olduğunu ifade ederek, daha fazla bilgiye ihtiyaç olduğunu söyledi.
KAYNAK: livesience
 

Editör: EYYUP KAÇAR