Bakanlığın talimatıyla okullar 5 gün etkinlik yapacak Bakanlığın talimatıyla okullar 5 gün etkinlik yapacak

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yeni eğitim-öğretim sistemiyle birlikte hayata geçirdiği ara tatiller, öğrenciler ve öğretmenler için farklı bir deneyim oldu. Ara tatiller, öğrencilerin hem dinlenmelerine hem de sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılmalarına imkan sağladı. Öğretmenler ise ara tatillerde mesleki gelişimlerine ve planlamalarına zaman ayırdı.

Bu yıl okullarda ilk ara tatil 13-17 Kasım 2023’te uygulandı. Tatilin sona ermesiyle 81 ilde yaklaşık 20 milyon öğrenci, 1 milyon 200 bin öğretmen eğitim-öğretime devam etti. 11 Eylül 2023’te başlayan eğitim-öğretim dönemi, 14 Haziran 2024’te sona erecek.

KARNELER NE ZAMAN VERİLECEK?

Öğrencilerin merakla beklediği karneler, 19 Ocak 2024 Cuma günü verilecek. Öğrenciler, karnelerini aldıktan sonra 22 Ocak-2 Şubat 2024 tarihleri arasında yarıyıl tatiline girecek. Yarıyıl tatili, öğrenciler için 12 gün sürecek.

İKİNCİ DÖNEM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İkinci dönem, 3 Şubat 2024 Perşembe günü başlayacak. İkinci dönemde de bir ara tatil olacak. Bu tatil, 8-12 Nisan 2024 tarihleri arasında yapılacak. İkinci dönem, 14 Haziran 2024 Cuma günü sona erecek.

SÖMESTR TATİLİ NASIL DEĞERLENDİRİLMELİ?

Sömestr tatili, öğrenciler için hem dinlenme hem de öğrenme fırsatıdır. Öğrenciler, sömestr tatilinde şunları yapabilirler:

  • Tatilin başında, ilk dönemde öğrendiklerini tekrar edebilir, eksik kaldıkları konuları tamamlayabilir, zorlandıkları soruları çözebilir ve öğretmenlerinden destek alabilirler.
  • Tatilin ortasında, kitap okuyabilir, film izleyebilir, müze, tiyatro, sinema gibi kültürel etkinliklere katılabilir, hobileriyle ilgilenebilir, aile ve arkadaşlarıyla vakit geçirebilir, doğa yürüyüşleri yapabilir, spor yapabilir ve sağlıklı beslenebilirler.
  • Tatilin sonunda, ikinci döneme hazırlanabilir, ders programlarını yapabilir, okul malzemelerini kontrol edebilir, uyku düzenlerini ayarlayabilir ve motivasyonlarını artırabilirler.
Kaynak: MEB