İslam takvimine göre ilk ay olan Muharrem ayı ne zaman, başladı mı? Muharrem ayının onuncu günü Hazreti Muhammed'in torunu Hüseyin'in Yezid'in ordusu tarafından öldürüldüğü gündür. Muharrem ayının onuncu günü olan Aşure günü ne zaman, hangi güne denk geliyor? Diyanet'in Muharrem ayı oruç tutmak isteyenler için tavsiye ettiği tarihler neler?

MUHARREM AYI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2024 yılı Muharrem ayı, 7 Temmuz'da başlayacak. Bu tarih, Hicri takvime göre yılın ilk ayıdır ve İslam dünyasında özel bir yere sahiptir.

MUHARREM AYININ ÖNEMİ

Muharrem ayı, İslam dünyasında önemli olayların yaşandığı bir aydır. Özellikle, Aşure Günü bu ayın onuncu gününde kutlanır. 

AŞURE GÜNÜ NE ZAMAN?

2024 yılında Aşure Günü, 17 Temmuz'a denk geliyor. Bu özel gün, Müslümanlar için hem matem hem de bereketi simgeler. Aşure günü, paylaşma ve dayanışma anlamında önemli bir yere sahiptir.

DİYANET'E GÖRE MUHARREM AYI ORUÇ TUTULUR MU?

Diyanet İşleri Başkanlığı'na göre Muharrem ayında oruç tutmanın faziletiyle ilgili şu tavsiyelerde bulunmuştur: Muharrem ayının 16-17 Temmuz veya 17-18 Temmuz oruç tutulması önerilmiştir. Muharrem orucu farz değildir.

Editör: Ayşegül Yaşar