Taksim’e çıkmak isteyen gruplara polis müdahalesi: Gözaltılar var Taksim’e çıkmak isteyen gruplara polis müdahalesi: Gözaltılar var

Ege Tütün İhracatçıları Birliği’nin davetlisi olarak İAdıyaman Ziraat Odası Başkanı Yaşar Özkan, Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı, Samsat Ziraat Odası Başkanı Kadir Kuştepe ve çok sayıda tütün üreticisi İzmir’e gitti.

Başkan Turanlı oradaki temaslarına ilişkin yapığı açıklamada, tütün üreticilerimizle birlikte Adıyaman’da yetiştirilen Ege ve Virginia türü tütünde yaşanan sıkıntılar ile ilgili alıcı olan SUNEL Ticaret Türk AŞ, SOCOBAT Yaprak Tütün Sanayi ve Ticaret AŞ ve ALLİANCE ONE Tütün AŞ, TTL Tütün Sanayi ve Dış Ticaret AŞ firmalarıyla buluştuk.

Firma yetkilileri ile görüşmemizde tütün üreticilerimizin sıkıntılarını dile getirdiklerini işaret eden Turanlı, '’ Tütün alım fiyatının düşüklüğü ve girdi fiyatların son dönemde çok yüksek olmasından dolayı yaşadığımız mağduriyeti ilettik.’’ dedi.

İzmir’de 4 firmanın da tütün işletme tesislerinlerini gezdiklerini aktaran Turanlı, şöyle konuştu:

‘’Onlar da tütün üretimindeki sıkıntıları, tütündeki çürüme ve üreticilerin tütün içerisinde gönderdiği yabancı maddeleri bize gösterdi. Üreticilerimizin tütünleri kuruturken daha dikkatli olmalılar. Çünkü en ufak bir yabancı madde makinaları arıza yaptırıyor. Firma yetkilileri tütün kalitesi iyi olursa biz de üreticinin tütününe çok daha iyi fiyat vereceklerini söylediler.''

Başkan Turanlı, Ege Tütün İhracatçıları Birliği’ne ve 4 firma temsilcisine üreticinin sıkıntılarını anlatma imkanı sundukları için teşekkür ettiklerini de sözlerine ekledi.

(Haber Merkezi)

Editör: Özgür Ayaydın