Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda ve lisansüstü eğitim programlarına girişte kullanılan bir sınavdır. ALES, yılda üç kez ÖSYM tarafından düzenlenmektedir.

ALES/3 sınavı, 19 Kasım 2023 Cumartesi günü saat 10.15’te başlayacak ve 150 dakika sürecektir. Sınavda, sayısal ve sözel bölümlerden oluşan 50’şer soruluk iki test uygulanacaktır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesi’ni, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden görüntüleyebilecekler.

SINAVA GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

ALES/3 sınavına girecek adaylar, Sınava Giriş Belgesi’ni 09 Kasım 2023 tarihinde saat 14.00’ten itibaren ÖSYM’nin internet sitesinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilecekler. Adayların, Sınava Giriş Belgesi’nde yazılı olan sınav merkezi, bina, salon, fotoğraf ve kimlik bilgilerini kontrol etmeleri ve belgede eksik veya yanlış bilgi olması durumunda ÖSYM’ye başvurmaları gerekmektedir.

ALES SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA

Okullarda “Yeni Müfredat Dönemi” Bakan Tekin açıkladı Okullarda “Yeni Müfredat Dönemi” Bakan Tekin açıkladı

SINAV GİRİŞ BELGESİ DUYURUSU

ÖSYM'den yapılan açıklamada; "19 Kasım 2023 tarihinde uygulanacak olan 2023 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na (2023-ALES/3) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesi’ni, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 09 Kasım 2023 tarihinde saat 14.00'ten itibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilecektir.

DİKKAT!

19 Kasım 2023 tarihinde uygulanacak 2023-ALES/3 için adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır." denildi. 

Editör: Özgür Ayaydın