2023-2024 AÖL sınav sonuçlarını, lise eğitimini açık lisede devam ettiren öğrencileri tarafından arama motorlarında sorgulanmaya başlandı. MEB tarafından yayımlanan 2023-2024 AÖL takvimi sonrasında sınav sonuç tarihi belli oldu. Peki, AÖL sınav sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Hakkari’de 14 yaşındaki çocuktan geri dönüşüm malzemeleriyle teknolojik aletler Hakkari’de 14 yaşındaki çocuktan geri dönüşüm malzemeleriyle teknolojik aletler

AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖL sınav sonuçlarını merak eden öğrenciler için önemli bir haber geldi. MEB, 2023-2024 AÖL 1. dönem sınav sonuçlarının 24 Ocak 2024 Çarşamba günü açıklanacağını duyurdu. AÖL sınav sonuçları, MEB’in resmi internet sitesi ve AÖL web sayfasından ilan edilecek.

AÖL SINAV SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

AÖL sınav sonuçlarını sorgulamak için öğrencilerin T.C. kimlik numarası ve şifreleri gerekmektedir. AÖL sınav sonuçları, aşağıdaki adımları izleyerek sorgulanabilir:

  • MEB’in resmi internet sitesi olan meb.gov.tr adresine giriş yapın.
  • Ana sayfada yer alan “Açık Öğretim Lisesi” başlığına tıklayın.
  • Açılan sayfada “Sınav Sonuçları” sekmesine tıklayın.
  • Karşınıza çıkan ekranda T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girin.
  • “Sorgula” butonuna basın.
  • AÖL sınav sonucunuzu görüntüleyin.

AÖL sınav sonuçlarını sorgulamak için bir diğer yol da AÖL web sayfası olan aolweb.meb.gov.tr adresini kullanmaktır. Bu sayfada da aynı şekilde T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak sınav sonucunuzu öğrenebilirsiniz.

AÖL sınav sonuçlarını sorgulamak için bir de mobil uygulama bulunmaktadır. AÖL Mobil uygulamasını akıllı telefonunuza indirerek, T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak sınav sonucunuzu görüntüleyebilirsiniz.

Editör: Ayşegül Yaşar