Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yılın ilk ara tatilinin ardından öğrenci, veli ve öğretmenlerin görüşlerini almak için bir anket başlattı. Anketle, ara tatil uygulamasının devam edip etmeyeceği belirlenecek. Anket, 10 Aralık’a kadar MEBBİS üzerinden erişilebilir olacak.

ARA TATİL NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

MEB, 2019-2020 eğitim öğretim yılından itibaren başlattığı ara tatil uygulamasını izlemek ve değerlendirmek için bir çalışma yürütüyor.

Bu kapsamda, 20-24 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen yılın ilk ara tatilinin nasıl geçirildiğine dair öğrenci, veli ve öğretmenlere yönelik bir anket hazırladı.

YÖK Başkanından “yapay zeka” açıklaması YÖK Başkanından “yapay zeka” açıklaması

Anket, “Ara Tatil Uygulamasına İlişkin İzleme ve Değerlendirme Çalışması” adıyla MEBBİS üzerinden erişime açıldı.

ANKET SORULARI NELER?

Ankette, ara tatil sürecinde yapılan etkinliklere, ara tatilin faydalarına, ara tatilin uzunluğuna ve ara tatilin devam edip etmemesine ilişkin sorular yer alıyor. Örneğin, ankette “Ara tatil süresince öğrencilerinize/çocuğunuza yönelik olarak aşağıdaki etkinliklerden hangilerini yaptınız?” sorusuna, “Kitap okuma, film izleme, müze/gezi ziyareti, sanatsal/spor faaliyeti, aile/akraba ziyareti, dinlenme/uyku, ders çalışma/ödev yapma, hiçbir şey yapmadı” gibi seçenekler sunuluyor.

Ayrıca, ankette “Ara tatil uygulamasının devam etmesini istiyor musunuz?” sorusuna da “Evet, Hayır, Fikrim yok” şeklinde cevap verilebiliyor.

ANKET SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MEB, ara tatil değerlendirme anketinin sonuçlarını 2024 yılında açıklayacak. Anket sonuçları, ara tatil uygulamasının geleceğine dair bir karar verilmesinde etkili olacak.

MEB, ara tatil uygulamasının öğrencilerin akademik, sosyal ve duygusal gelişimine katkı sağladığını belirtiyor.

Ancak bazı öğrenci, veli ve öğretmenler, ara tatilin eğitim sürecini aksattığını, tatil yapacak imkanı olmayan öğrencileri mağdur ettiğini ve tatilin uzunluğunun yeterli olmadığını ifade ediyor. Bu nedenle, ara tatil uygulamasının devam edip etmeyeceği merakla bekleniyor.

ANKET NASIL DOLDURULUR?

Ara tatil değerlendirme anketine katılmak isteyen öğrenci, veli ve öğretmenler, 10 Aralık’a kadar https://veri.meb.gov.tr adresine giriş yaparak anketi doldurabilirler.

Anket, MEBBİS kullanıcı adı ve şifresi ile erişilebilir. Anket, öğrenci, veli ve öğretmenler için ayrı ayrı hazırlandı. Anketi doldurmak yaklaşık 10 dakika sürüyor.

Anket, gönüllülük esasına göre yapılıyor. Anketin sonuçları, MEB’in web sitesinde ve sosyal medya hesaplarında duyurulacak.

ANKETE KATILIM İÇİN TIKLAYIN

Editör: Ayşegül Yaşar