Asgari ücret zammı, milyonlarca çalışanın merakla beklediği bir konu. 2024 yılında geçerli olacak asgari ücret için işçi, işveren ve hükümet arasında yapılacak görüşmelerin başlayacağı tarih belli oldu.

Asgari ücretli çalışanlar, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret zammını sabırsızlıkla bekliyor. Asgari ücret zammı, çalışanların hayat standartlarını ve alım gücünü etkileyen önemli bir faktör. Asgari ücret zammının ne kadar olacağı ise ekonomik koşullara ve sosyal tarafların uzlaşmasına bağlı.

ASGARİ ÜCRETTE İLK TOPLANTI NE ZAMAN YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammıyla ilgili toplantı tarihini açıkladı.

Buna göre; Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret için ilk toplantıyı 1 Aralık'ta yapacak.

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısının 1 Aralık’ta gerçekleştirileceğini açıkladı.

Komisyon, 15 kişiden oluşuyor ve aralık ayında dört kez toplanarak asgari ücrette zam oranını belirliyor.

Asgari ücret, her yıl enflasyon, ekonomik büyüme, refah payı, işsizlik oranı gibi kriterlere göre belirleniyor.

İstanbul'un nisan ayı enflasyonu açıklandı İstanbul'un nisan ayı enflasyonu açıklandı

2023 yılında asgari ücret net 11 bin 402 TL olarak uygulanıyor. 2024 yılında asgari ücretin ne kadar olacağı ise komisyonun yapacağı toplantılar sonucunda belli olacak.

Editör: Ayşegül Yaşar