Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmelikle, B sınıfı sürücü belgesi ile A1 sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilen motosikletlerin de kullanılabilmesine imkan tanındı. Bu sayede, B sınıfı ehliyet sahipleri, 125 cc’ye kadar olan motosikletleri kullanabilecek.

HANGİ KOŞULLAR SAĞLANMALI?

Yönetmeliğe göre, B sınıfı ehliyet sahiplerinin motosiklet kullanabilmeleri için bazı koşulları sağlamaları gerekiyor. Bunlar şöyle:

  • En az 2 yıllık B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak
  • Gereken sağlık şartlarını taşımak
  • Daha önce sürücü belgesi geçici veya daimi olarak geri alınmamış olmak
  • Belirlenen direksiyon eğitimi dersini tamamlayarak uygulama sınavında başarılı olmak
  • Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen A1 sınıfı sertifikayı almak ve sürücü belgesi sistem kayıtlarına işletmek

Bu koşulları sağlayan B sınıfı ehliyet sahipleri, sürücü belgesi üzerine kod yazılmasına gerek olmadan 125 cc’ye kadar olan motosikletleri kullanabilecek. Ancak isteyenler, 2 yıl içinde sertifikalarını sürücü belgesine işletebilecek.

Tekne kazasında hayatını kaybeden ATSO Başkanı Ali Bahar kimdir? Tekne kazasında hayatını kaybeden ATSO Başkanı Ali Bahar kimdir?

KARAR NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girecek. B sınıfı ehliyet sahipleri, yayım tarihinden itibaren 125 cc’ye kadar olan motosikletleri kullanmaya başlayabilecek.

Editör: Ayşegül Yaşar