Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına katılacak milyonlarca öğrenci için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına girecek milyonlarca öğrenci, sınav tarihini merakla bekliyordu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bugün yaptığı basın toplantısında 2024’te yapılacak LGS sınavının 2 Haziran Pazar günü gerçekleştirileceğini duyurdu.

Bakan Tekin, bu kararla öğrenci ve velilerin bayram ve yaz tatili planlarını daha rahat yapabileceklerini söyledi.  

Elazığ'da gençler arası kültür ve sanat yarışmaları Elazığ'da gençler arası kültür ve sanat yarışmaları

SORU SAYISI VE ŞEKLİ DEĞİŞMEYECEK

Bakan Tekin, 2023-2024 eğitim öğretim yılının 14 Haziran’da sona ereceğini, 15 Haziran’ın ise Kurban Bayramı arifesi olduğunu hatırlattı.

Bu nedenle LGS sınavının bayram öncesinde yapılmasının daha uygun olduğunu belirten Tekin, “Öğrencilerimizin sınava bayram öncesinde girmelerini daha da önemlisi öğrenci ve velilerimizin hem bayram hazırlıklarını hem de yaz tatili planlamalarını yaparken zihnen daha rahat olmalarını istedik.” dedi.

Tekin, sınavın soru sayısı ve soru şekliyle ilgili bir değişiklik olmadığını da vurgulayarak, “Tüm sorular sınav takvimine uygun olacak şekilde, sekizinci sınıf öğretim programlarında yer alan konu ve kazanımlar esas alınarak hazırlanacaktır.” ifadelerini kullandı.

SINAV TAKVİMİ VE SÜREÇ HAKKINDA BİLGİLENDİRME DEVAM EDECEK

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS sınavına ilişkin tüm detayların zamanında kamuoyuyla paylaşılacağını da sözlerine ekledi. Tekin, “Sınav takvimi ve süreçle ilgili çalışma ve duyurularımız yeri geldikçe devam edecektir. Öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Editör: Özgür Ayaydın