Barış Yarkadaş, 2 Ağustos 1974’te Kars’ın Susuz ilçesinde doğdu. Annesi Zülfiye, babası Rasim Yarkadaş’tır. Kars’ta başladığı eğitim hayatını İstanbul’da sürdürdü. Matbaa Meslek Lisesi ve Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Matbaa Eğitimi Bölümü’nü bitirdi. Daha sonra Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu.

GAZETECİLİK TUTKUSU ÜNİVERSİTEDE BAŞLADI

Barış Yarkadaş, üniversite yıllarında gazeteciliğe profesyonel olarak başladı. TV8’in kuruluşunda yer aldı. Çok sayıda yayın kuruluşunda çalıştı ve programlar yaptı. 2006 yılında Gerçek Gündem adlı internet sitesini kurdu. 2011 yılında Halk TV’de görev almaya başladı.

ÇAĞDAŞ GAZETECİLER DERNEĞİ BAŞKANLIĞI YAPTI

Barış Yarkadaş, yaklaşık iki bin üyesi olan Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin İstanbul Şube Başkanlığı’na seçildi.

Bu görevi iki dönem üstlendi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan Yarkadaş, Çağdaş Gazeteciler Derneği ve Ekonomi Gazetecileri Derneği’nden ödüller aldı.

CHP’DEN İKİ KEZ MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİ

Barış Yarkadaş, 7 Haziran ve 1 Kasım 2015’te yapılan genel seçimlerde CHP’den İstanbul Milletvekili olarak Meclis’e girdi. 2018 seçimlerinde partisi tarafından aday gösterilmedi. Seçimden sonra CHP’de olağanüstü kurultay yapılmasına yönelik olarak Muharrem İnce ve destekçilerinden gelen isteklere destek verdi.

Hilvan'da Kaymakam Karakaş, belediye başkan vekili olarak görevlendirildi Hilvan'da Kaymakam Karakaş, belediye başkan vekili olarak görevlendirildi

Evli ve bir çocuk babasıdır. Siyasetçi ve yazar olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Editör: Özgür Ayaydın