2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesiyle Urfa, Mardin, Adıyaman ve Şırnak’ta öğrenciler karnelerini aldı.

Cizre-4

URFA

Şanlıurfa’da 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesiyle 747 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Haliliye Ortaokulu’nda düzenlenen karne törenine, Vali Hasan Şıldak, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Vali Şıldak ve beraberindekiler öğrencilere karnelerini dağıttı, kitap hediye etti. Yapılan açıklamaların ardından tören okunan istiklal marşı sonrası son buldu.

Karne dağıtım töreni sonrası açıklamada bulunan Vali Şıldak, “Bugün Haliliye Ortaokulumuzda öğrencilerimizle karne heyecanı yaşıyoruz. 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının ilk döneminin sona ermesiyle 2 bin 550 okulumuzda 747 bin çocuğumuzu tatile uğurluyoruz. 32 bin öğretmenimizin canla başla çalışarak, emek vererek yaptığı çalışmaların ilk dönemi sona erdi. Eğitime destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Bütün öğrencilerimize başarılarının ikinci dönemde de artarak devam etmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Takdir ve teşekkür belgesi alan öğrenciler, başarılarının mimarı olan öğretmenlerine teşekkür etti, yarıyıl tatilini güzel bir şekilde değerlendireceklerini söyledi.

MARDİN

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, 2023-2024 Eğitim Öğretim sezonu yarıyıl tatili dolayısıyla düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı.

Artuklu ilçesinde bulunan Mardin TOKİ İlkokulundaki karne dağıtım törenine Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun katıldı. Birinci sınıf öğrencilerine karne dağıtan Mardin Valisi Akkoyun, geleceğe yönelik hedefleri hakkında çocuklarla sohbet etti.

2023-2024 Eğitim Öğretim sezonu yarıyıl tatili dolayısıyla gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Akkoyun, tüm Türkiye'de olduğu gibi Mardin'de de eğitim camiasında yarıyıl tatili ve karne heyecanı yaşandığını belirtti.

Mardin'de öğrenciler için düzenlenen karne heyecanına ortak olduklarını ve öğrencilere karne dağıttıklarını kaydeden Akkoyun şöyle konuştu:

"Bugün Mardin'imizde 251 bin civarında öğrencimiz karne heyecanı yaşıyor. Bizler de karne heyecanlarına ortak olmak amacıyla öğrencilerimizle birlikteyiz, karnelerini dağıttık. Yavrularımızın bu tatil dönemini dinlenerek, güzel vakit geçirerek, oyunlar oynayarak geçirmelerini diliyorum. Tatil süresince velilerimize de önemli görevler düşüyor. Öğrencilerimizin tatil döneminde özellikle tv, tablet ve bilgisayar başında daha az vakit geçirmelerini, daha çok hareketli oyunlar oynayarak ve aileleriyle birlikte ortak etkinlikler yaparak zaman geçirmeleri velilerimizden istirhamımızdır. Bu sürede öğretmenlerimiz de tatil dönemine giriyorlar. Bu yarıyıl döneminde gösterdikleri gayret, çaba ve emeklerden dolayı başta öğretmenlerimiz olmak üzere eğitim camiamızın tüm kademelerinde görev alan personellerine teşekkür ediyorum. İnşallah ikinci yarıyılda öğrencilerimiz dinlenerek daha zinde bir şekilde eğitim öğretime başlayacaklar. İkinci yarıyılın daha başarılarla dolu dönem olmasını temenni ediyorum. Karne alan tüm öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum."

Vali Akkoyun karne dağıtım töreninden sonra Mardin TOKİ İlkokulunda görev yapan öğretmenler ve okul yöneticileriyle bir araya geldi.

Karne dağıtım töreninde Vali Akkoyun'a Vali Yardımcısı Hasan Kurt, Artuklu Kaymakamı Mesut Tabakcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir ve Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Duyan eşlik etti.

Adiyaman-1

ADIYAMAN

2023-2024 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi Adıyaman'da 160 bin 500 öğrencinin karnelerini almasıyla sona erdi

Birinci dönemin sona ermesi nedeniyle K-12 Konteyner Kentte bulunan Vefa İlk/Ortaokulunda karne dağıtım töreni düzenlendi.

Okullarda “Yeni Müfredat Dönemi” Bakan Tekin açıkladı Okullarda “Yeni Müfredat Dönemi” Bakan Tekin açıkladı

Karne dağıtım törenine Adıyaman Valisi Osman Varol, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, öğretmen, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı. Karne dağıtım törenine katılan Vali Osman Varol öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun depremin eğitim üzerindeki olumsuz etkilerini yok etmek için desteklerini esirgemeyen başta Vali Osman Varol olmak üzere tüm paydaşlara teşekkür ederek öğrencilere; dinlenip, eğlenip, bol bol kitap okumalarını ve geleneksel oyunlar oynamalarını tavsiye ederek iyi tatiller diledi.

Adıyaman il genelinde 160 bin 500 öğrencinin karne alacağını belirten Vali Osman Varol, öğrencilerin bu 15 günlük süre zarfında iyi dinlenerek moral ve motivasyonlarını kaybetmemelerini ve tatilini verimli bir şekilde geçirmeleri tavsiyesinde bulunarak geleceğimizi inşa edecek çocuklarımızı tebrik edip başarılar diledi.

Karne töreni sonrası öğretmenlerle bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, “Bu kutsal görevi sabırla ve büyük bir özveriyle yerine getirdiğiniz için teşekkür ediyor, başarılarınızı takdirle karşılıyorum” ifadelerini kullandı.

CİZRE

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci döneminde 46 bin 584 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Cizre merkez ve köy okullarında eğitim gören 46 bin 584 öğrenci karnelerini alarak tatile girmenin keyfini yaşadı. Karnelerini alan öğrenciler sevinçlerini okulun bahçesinde bekleyen aileleri ile birlikte kutladı. Cizre Kaymakamı Nazlı Demir, 2023-2024 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatiline çıkacak olan öğrencilere karne dağıtıp heyecanlarına ortak oldu. İstiklal İlk ve Ortaokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine, Cizre Kaymakamı Nazlı Demir, Milli Eğitim Müdürü Şahan İke, şube müdürleri, okul müdürü, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Cizre İstiklal İlk ve Ortaokulundaki karne dağıtım töreninde öğrencilere karne dağıtan Cizre Kaymakamı Nazlı Demir, ”Bugün ilçemizde 50 bine yakın öğrencimizin karne heyecanına ortak olduk. Onların coşkularını, sevinçlerini gördük aileleri ile birlikte. Öğrencilere tavsiyemiz tatil döneminde bol kitap okumaları ve bol oyun oynamalarıdır. Çünkü özellikle anaokulu, ilkokulu ve ortaokulda okuyan öğrencilerimizin buna da ihtiyacı var. Bunun yanında da bir eğitim ve öğretim dönemini de huzur içinde tamamlamanın mutluluğu içerisindeyiz” dedi.

Konuşmaların ardından Cizre Kaymakamı Nazlı Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan İke ve ilçe protokol üyeleri öğrencilere karnelerini dağıttı.

Editör: Nazmi Kahraman