Nisan ayında milyonlarca öğrencinin ter döktüğü İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nın (İOKBS) heyecanı hala devam ediyor. Sınavın tamamlanmasının ardından öğrenciler ve aileleri, başarılarını ölçecekleri sonuçların ne zaman açıklanacağını merakla bekliyor. Peki, Bursluluk sınavı sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak? KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak?

BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI AÇIKLANDI MI, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı, bu bekleyişi sona erdirmek için harekete geçti. Takvimine göre, İOKBS sonuçları 17 Mayıs 2024 tarihinden itibaren resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak. Öğrenciler, heyecanla bekledikleri sonuçlara bu tarihten itibaren erişebilecekler.

BURS ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Öğrenci bursları, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereği, bursluluk sınavı kazanılarak okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen Ekim ayı başından itibaren ödenir.

BURS ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Bursluluk sınavını kazanan ancak parasız yatılılığa yerleştirilen öğrenciler, 2684 sayılı İlköğretim ve Ortaöğretimde Parasız Yatılı veya Burslu Öğrenci Okutma ve Bunlara Yapılacak Sosyal Yardımlara İlişkin Kanun’un 7 nci maddesinde belirtilen “Parasız yatılı öğrencilere ayrıca burs verilmez.” hükmü gereğince bursluluktan yararlanamaz.

Editör: Ayşegül Yaşar