CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'in ifadesi alınacak
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'in ifadesi alınacak
İçeriği Görüntüle

Ziraat Odası Başkanı İbrahim Kara ile görüşen Bayraktar, ardından Yavuzlu köyündeki kuraklıktan etkilenen tarlalarda incelemelerde bulundu. Bayraktar, çiftçilerin hem doğa şartlarına hem de ekonomik sıkıntılara karşı çaresiz bırakıldığını ifade etti.

"2 bin 160 çiftçi hem dondu hem kurudu"

Geçtiğimiz aylarda birçok ilde etkili olan zirai don nedeniyle Kilis'te 26 bin dekarlık üretim alanının ciddi zarar gördüğünü söyleyen Bayraktar, “Bu bölgede hem dondan hem kuraklıktan etkilenen 2 bin 160 çiftçimiz var. Bu insanlar üretmek istiyor ama doğa izin vermiyor, devlet de yeterince desteklemiyor,” dedi.

"Hasat yoksa ödeme de yok!"

Yaşanan afetlerin ardından çiftçilerin borçlarını ödeyemez hale geldiğini vurgulayan Bayraktar, “Çiftçilerimiz bankalara ve Tarım Kredi Kooperatiflerine borçlu. Ancak bu yıl hasat yapılamadığı için ödeme kabiliyetleri kalmadı. Bu borçlar kesinlikle faizsiz bir şekilde yapılandırılmalı,” çağrısında bulundu.

Muhabir: ÖZGÜR AYAYDIN