Defene yapraklarının çayını içebilir, yemeklerinize katabilirsiniz. Fakat bugün bu özel bitkinin bir başka etkileyici faydasından bahsedeceğiz. Kül tablasına bir kaç tane defne yaprağını yakıp koyun ve 10 dakika bekleyin. O mis koku odaya yayılırken, sizden bakın hangi dertleri alıp götürecek.

Baş ağrısına çok iyi gelir Defne yaprağı yandığı zaman, yaydığı güzel koku vücudun daha fazla sineol, binen ve elimsin sağlamasını sağlar. Bu baş ağrısı ve yorgunluğa iyi gelir. Sizi rahatlatır ve ağrınızı azaltır.

Uzmanlardan uyarı: Sarı kız örümceğini öldürmeyin Uzmanlardan uyarı: Sarı kız örümceğini öldürmeyin

Solunum sistemini rahatlatır. İçerdiği "mycrene" ile "öcenol" akcigeri ve nefes yollarını temizler. Daha rahat nefes almanızı sağlar. Aynı zamanda çok iyi bir balgam sökücüdür.

Kötü kolesterolü, kandaki glükoz ve trigliserid seviyesini düşürdüğü bilinir. Bunun için çayını içebilir yada yemeklerde kullanabilirsiniz. İçeriğindeki antioksidanlar, insülin üretimini artırır. Diyabeti kontrole alır.

Sindirimi rahatlatır, mide ve bağırsak sorunlarını çözer. Şişkinliği alır. Saçınızı şampuanladıktan sonra, içerisinde defne yaprağı bekletilmiş soğuk suyla saçınızı durularsanız kepek sorunu diye bir şey kalmaz. Uykusuzluğu da giderir. Uykusuzluk için birebirdir…

Vitamini başta burnu gözleri, boğazı ağız boşluğunu, sindirim sistemi olmak üzere akciğer zarını korur. Bu sayede bakteriyel ve viral enfeksiyonları önler.
 

Editör: Ayşegül Yaşar