Kabine toplantısı ne zaman, bu hafta kabine toplantısı yapılacak mı? Kabine toplantısı ne zaman, bu hafta kabine toplantısı yapılacak mı?

HÜDA PAR; yasa tasarısının kabulü için AK PARTİ, CHP, MHP, DEM Parti, İYİ Parti, Saadet Partisi, Deva Partisi, Yeniden Refah Partisi ile görüştüğünü ve destek talebinde bulunduğunu duyurdu.

Geçtiğimiz haftalarda Gazze’de soykırım ve insanlığa karşı suçların faillerinin meclis kararıyla yargılanması ve soykırım suçuna karışan çifte vatandaşların vatandaşlıktan çıkarılması yönündeki kanun teklifini Meclis Başkanlığı’na sunan HÜDA PAR’ın kanun teklifi önümüzdeki günlerde Meclis’te oylanması bekleniyor.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve Meclis’te bulunan diğer HÜDA PAR  milletvekilleri, Meclis’e sundukları kanun teklifinin kabul edilmesi için parti fark etmeksizin tüm milletvekillerinden destek isteyeceklerini ve bu minvalde görüşmeler gerçekleştireceklerini açıklamışlardı.

Konuyla alakalı resmi sosyal medya hesaplarından açıklama yayımlayan HÜDA PAR; AK PARTİ, CHP, MHP, DEM Parti, İYİ Parti, Saadet Partisi, Deva Partisi, Yeniden Refah Partisi’ni temsil eden milletvekilleriyle görüşme gerçekleştirip destek talebinde bulunduklarını duyurdu.

“İstisnasız diğer tüm partilerin meclisteki temsilcilerinden de destek talebinde bulunacağız”

HÜDA PAR tarafından yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Gazze’de soykırım ve insanlığa karşı suçların faillerinin meclis kararıyla yargılanması ve soykırım suçuna karışan çifte vatandaşların vatandaşlıktan çıkarılması yönündeki kanun teklifimiz kapsamında;

AK PARTİ Grup Başkanvekili Sayın Abdülhamit Gül, CHP Grup Başkanvekili Sayın Gökhan Günaydın, MHP Grup Başkanvekili Sayın Filiz Kılıç, DEM Parti Grup Başkanvekili Sayın Sezai Temelli, İYİ Parti Grup Başkanvekili Sayın Turhan Çömez, Saadet Partisi Grup Başkanvekili Sayın Selçuk Özdağ, Deva Partisi Sözcüsü Sayın İdris Şahin, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Doğan Bekin ile görüştük ve destek istedik.

İstisnasız diğer tüm partilerin meclisteki temsilcilerinden de destek talebinde bulunacağız.

Meclisteki tüm partiler, söylem bazında farklılıkları olsa da Filistin’in mazlum, siyonist işgalcinin ise zalim olduğu konusunda hemfikirdir.

Teklifimizin destek göreceğine ve yasalaşacağına inanıyoruz.”

Editör: Nazmi Kahraman