Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma çerçevesinde, 31 Mart yerel seçimlerinden önce yaptığı konuşmalarında “örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla ifadeye çağrılan Dersim Belediye Eş Başkanı Cevdet Konak, bugün Tunceli Adliyesi’ne gelerek ifade verdi.

Dersim Belediyesi Eş Başkanı Birsen Orhan, Dersim Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Taşkale ve DEM Parti il yöneticileri de destek için adliyeye geldi.

‘Belediye Başkanımız hizmetlerine devam ediyor’

ABD başkan adayı Kamala Harris kimdir? ABD başkan adayı Kamala Harris kimdir?

Avukat Kenan Çetin, ifade işlemlerinin ardından soruşturmaya ilişkin şunları dile getirdi:

“Cevdet Konak’ın seçim öncesi aday adaylık sürecinde yaptığı konuşmalarla ilgili, ‘Kürdistan Dersim’dir Dersim Kürdistan’dır’, ‘Deniz Gezmiş, Mahir Çayan, İbrahim Kaypakkaya, Sakine Cansız’, ‘Dağların anahtarını kaybettik’ sözleriyle ilgili sorular soruldu. Bunun örgüt propagandası suçlamasıyla açıldığı beyan edildi. Biz de örgüt suçlaması oluşmayacağını, takipsizlik kararı verilmesini talep ettik. Bunların ilimizde, bölgede birçok davada yargılama konusu olduğunu ve beraat kararları bulunduğunu söyledik. Herhangi bir gözaltı işlemi ve adli kontrol kararı yok. Belediye başkanımız ifade işlemleri bittikten sonra hizmetlerine devam ediyor.”

Avukat Kenan Çetin’den sonra konuşan Dersim Belediye Eş Başkanı Cevdet Konak ise süreci takip eden herkese teşekkürlerini iletti.

Editör: Nazmi Kahraman