Kadın Politikaları Müdürlüğü'nün daha çok dezavantajlı yurttaşların yaşadığı Medya, Barış, Peyas ve Huzurevleri Mahallelerinde bin 452 kadınla görüşülerek hazırlanan raporda kadınların öncelikleri ve belediyeden talepleri belirlendi.
Kadınlar, parkların yetersizliği veya konumları nedeniyle kullanılamaması, yetersiz aydınlatma ve madde kullanımının yaygınlığı gibi nedenlerle kamusal alanları güvenli bulmadıklarını ifade ederken,özellikle Narin Güran cinayetinin ardından çocuklarını dışarıya gönderme konusunda büyük endişe duyduklarını dile getirdi.
Farkındalık çalışmaları açısından kadınların temel haklar, şiddetle mücadele ve çocuk koruma konularında bilgilendirilme talepleri yoğun şekilde tespit edilen araştırma sonucunda şu ifadeler de yer aldı:
''Saha çalışmasında her mahallede kadın sağlığı konusuna yoğun talep olduğu ortaya çıkmıştır. Kadınların sağlık konularında daha fazla bilgiye ihtiyaç duyduğu ve bu doğrultuda farkındalık çalışmalarının önemli olduğu tespit edilmiştir. Özellikle Medya, Barış ve Huzurevleri mahallelerinde çocuk koruma konularında farkındalık çalışmalarına büyük talep olduğu görülmüştür. Çocuk istismarı, ihmal ve çocuk yaşta zorla evlilik gibi konularda eğitimlerin önemli olduğu belirlenmiştir. Şiddet ve türlerine yönelik farkındalığın artırılmasının önemli olduğu ve başvuru mekanizmaları hakkında bilgilendirmenin yetersiz kaldığı tespit edilmiştir. Kadınlarla yapılan görüşmelerde kurs talebinin temel nedenleri olarak mesleki bilgi, beceri kazanımı ve gelir elde etme isteği öne çıkmıştır. Kadınların işgücüne katılımlarının artırılmasının hem bireysel hem de yerel kalkınma açısından önemli olduğu tespit edilmiştir. Kadınların kooperatifçilik hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığı, ancak üretim süreçlerinde örgütlenme ihtiyacı duydukları belirlenmiştir. El emeğine dayalı ürünlerin pazarlanmasında ve değerlendirilmesinde kooperatifçiliğin yerel çözümler için önemli olduğu ortaya çıkmıştır.''
Kayapınar Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü yaptığı saha çalışması sonrası kadınları istek ve önerileri doğrultusunda farkındalık çalışmaları kapsamında Kadın Sağlığı, Çocuk Koruma, Kadın Yönelik Şiddet Türleri ve Mücadele Mekanizmaları, 6284 Sayılı Kanun, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Dijital Şiddet, Şiddetsiz İletişim, Psikolojik İlk Yardım ve Öz Savunma konularında bilgilendirme seminerleri. Yine aynı şekilde düzenlemiştir kadın talepleri Doğrultusunda dikiş-tekstil, el sanatları ve cilt bakımı kursları açılmıştır. Kadınların meslek sahibi olmalar için ise Biberiye Yağı Yapımı, Ahşap Boyama, Atık Malzemelerle Resim Yapımı, Punch Tekniği, Taş Boyama, Mum Yapımı atölye çalışmaları yapıldı.