Özgür Ayaydın

Ak Parti bugün Ankara’da yaptığı 4. Olağanüstü Büyük kongresinde yeni MKYK listesini açıklarken, Diyarbakır’dan 2 ismin Ak Partinin MKYK listesine girme teklifini kabul etmediği ortaya çıktı. 

0x0-ak-parti-mkyk-cumhurbaskani-erdogan-baskanliginda-toplandi-1496063129496

CEGA Medyanın Ak Parti kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Ak Parti bugün açıkladığı MKYK listesini hazırlarken, Diyarbakır’da sürpriz iki isme teklif götürdü. 

İKİ “AKİL İNSAN”A TEKLİF GÖTÜRÜLDÜ

Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Anayasa Profesörü olan Prof. Dr. Fazıl Hüsnü Erdem ve yine aynı Fakültede öğretim üyesi olan Doç. Dr. Vahap Coşkun’a Ak Parti MKYK’sına girme tekliği yapıldığı öğrenildi. Her iki isim de 2013 ile 2015 yılları arasında yürütülen Çözüm sürecinde Akil insanlar heyetinde yer almıştı. 

TEKLİFİ KABUL ETMEDİLER

Yapılan teklif üzerine hem Prof. Dr. Fazıl Hüsnü Erdem’in hem de Doç. Dr. Vanap Coşkun’un siyasete girmek istemedikleri için teklifi teşekkür ederek kabul etmedikleri öğrenildi. 

PROF.DR.FAZIL HÜSNÜ ERDEM KİMDİR?

167041-1084075750

1964 yılında Elazığ Karakoçan'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1986 yılında mezun oldu. Yüksek lisansını, Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Anabilim Dalı’nda, doktorasını ise İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Anabilim Dalı’nda yaptı. 1998’de doçentlik, 2004’te ise Profesörlük unvanını aldı. 

DEVA’NIN KURUCULARI ARASINDA YER ALDI

Erdem'in, Anayasa hukuku ve insan hakları hukukuna ilişkin yayınlanmış makaleleri var. Kısa bir dönem Ak Partide siyaset yapan ve milletvekili adayı da olan Prof. Dr. Erdem, daha sonra DEVA Partisinin kurucuları arasında yer aldı. 

DOÇ. DR. VAHAP COŞKUN KİMDİR?

vahap-coskun-ahlaki-zafiyete-karsi-topyek-n-mucadele-2192

Diyarbakır’da doğan Doç. Dr. Vahap Coşkun, ilk ve orta öğrenimini Diyarbakır’da tamamladı. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, aynı üniversitede yüksek lisans yaptı. Doktorasını da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde yapan Doç.Dr. şu an Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

Editör: Ferit Aslan