Diyarbakır Lice'de 536 kilo esrar yakalandı Diyarbakır Lice'de 536 kilo esrar yakalandı

Ekonomik kriz, beyaz eşya, ev, altın, düğün salonu derken yeni evlenecek olan gelin ve damatlara Diyarbakır’da bir de Müze Müdürlüğünden bir fatura çıktı. 

5f16963567b0a926a87d1e6f.jpg

Diyarbakır’da, evlenenlerin hatıra olsun diye tarihi mekanlarda yıllardır gelinlik ve damatlık ile çektikleri fotoğrafların mekanlarına da artık para ödemek zorunda.  

Gelin ve damatların bugüne kadar fotoğraf mekanı olarak ilk tercih ettikleri Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki tarihi İçkale’de artık fotoğraf çekmenin bedeli 6 bin lira olarak belirlendi. 

DİYARBAKIR’DA YENİDEN DOĞUŞ RESİM SERGİSİ (4)

İç kale müzesi ve tarihi binaların bulunduğu alanlarda gelinlik ve damatlık ile fotoğraf çektirmek isteyenler 6 bin liraya ödemek zorunda kalırken, istenen para ve miktarın yüksek olması nedeniyle bu mekanın artık pek tercih edilen bir mekan olmadığı belirtildi. 

thumbs_b_c_e0a7448d534a894ff5a33f114a7fb760

Gelin ve damat çekimlerini yapan fotoğrafçılar, daha önce çok revaçta olan İçkale yerine artık Çarıklı mahallesinde oluşturulan Happyland Platoda bu tür çekimleri yaptıklarını belirtiler. 

Diyarbakır Müzesi yetkilileri, Bakanlık bünyesindeki Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİM) tarafından bu tür mekanların işletildiğini ve ücretinde onlar tarafından belirlendiğini belirtiler. 

Yetkililer, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın en büyük bütçeli ve en büyük istihdamına sahip DÖSİM’in, Bakanlığın ticari operasyonlarını yürütmek, kültürel varlığın korunması ve geliştirilmesi, kültür ve turizm altyapı yatırımları ile ülke tanıtımı için kaynak sağlamak için böyle bir yola her yerde başvurulduğunu da söyledi. 

Editör: Ferit Aslan