Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Haziran ayına ilişkin faaliyet raporunu paylaştı.

Rapora göre, kent genelinde 330 personel, 58 araç ve 16 istasyonla hizmet veren itfaiye ekipleri, geçtiğimiz ay toplam 1.461 yangına müdahale etti.

Yangın-23

Diyarbakır'da öğrencilere eğitim desteği
Diyarbakır'da öğrencilere eğitim desteği
İçeriği Görüntüle

Yangınların yanı sıra, çeşitli olaylarda 341 arama-kurtarma faaliyeti de gerçekleştiren ekipler; ev, konut, araç, bina, bağ bahçe, trafo ve tarla gibi farklı alanlarda meydana gelen yangınlara hızlı şekilde müdahale ederek, can ve mal kaybının önüne geçilmesini sağladı.

Yetkililer, vatandaşların özellikle sıcak yaz aylarında daha dikkatli olması ve basit tedbirlerle yangın riskini azaltabileceği uyarısında bulunarak, “Tedbirlerimizi alalım, yangınları önleyelim.” çağrısını yineledi.

Muhabir: HABER MERKEZİ