YÖK'ün üniversitelerde başlattığı "Bilim Kafe" etkinliği kapsamında, Sur ilçesindeki bir kafede düzenlenen seminere çeşitli yaş gruplarından vatandaşlar katıldı.

Amespor'dan Rojbin Baran'a hediye
Amespor'dan Rojbin Baran'a hediye
İçeriği Görüntüle

DÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevgi İrtegün Kandemir, tümörün oluşum mekanizmalarını, kanser türlerini, tarama yöntemlerini ve korunma yollarını anlattı. Kandemir, tümörden korkulmaması gerektiğini, erken teşhis ve yaşam tarzı değişikliklerinin kanserle mücadelede önemli olduğunu vurguladı.

DÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Siraç Özerdem, etkinliğin amacının toplumda sıkça konuşulan ancak yeterince anlaşılmayan konuları sade bir dille anlatmak olduğunu söyledi. Her ay farklı bir konuda seminerler düzenleyeceklerini belirten Özerdem, ilerleyen zamanlarda yapay zekâ ve deprem gibi konuların da ele alınacağını ifade etti.

Muhabir: ÖZGÜR AYAYDIN