Eğitim Sen İzmir Şubeleri “Esat Oktay Yıldıran” isminin tabeladan kaldırılsa da Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderilmek üzere İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurdu.

Eğitim Sen 1 Nolu Şube binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Eğitim Sen İzmir Şubeleri Dönem Sözcüsü Bülent Karakaş okula işkencecinin adının verilmesinin utanç verici olarak niteledi.

İsim değişikliği sırasında MEB’in “Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği”ne aykırı hareket edildiğini belirten Karakaş devamında şunları söyledi:

Milli Eğitim Bakanı’ndan "23 Nisan" mesajı Milli Eğitim Bakanı’ndan "23 Nisan" mesajı

“Bu yönetmeliğin kuruma ad verme yetkisini düzenleyen 15. Maddenin 1. fıkrasının a bendi, ‘Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarına İl Milli Eğitim Komisyonu kararına dayalı olarak valilikçe verilir’ diyor. Dolayısıyla biz Eğitim Sen İzmir Şubeleri olarak bu isim değişikliği sürecinde komisyonda yer alan ve karar verici olan kamu görevlilerinin belirlenmesi ve haklarında gerek 657 sayılı Devlet Memurlar Kanunu, gerekse 5237b sayılı Türk Ceza Kanunu ve gerekse 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun hükümleri itibariyle inceleme-soruşturma yapılması adli ve idari yönlerden ayrı ayrı cezalandırılmalarını istiyoruz.”

Editör: Nazmi Kahraman