Yeni bir araştırmada, epidural doğumda ciddi komplikasyon riskinin yüzde 35 azaldığı belirlendi.

The BMJ Dergisinde yayaımlanan araştırmada, doğum sırasında epidural yaptırmak, sadece ağrıyı hafifletmekle kalmıyor, aynı zamanda doğumdan sonraki haftalarda ciddi sağlık komplikasyonları riskini de önemli ölçüde azalttığı belirtildi.

Doğum sırasında epidural uygulamanın ciddi anne sağlığı komplikasyonlarında yüzde 35'lik bir azalma sağladığını ortaya koyduğu ve bu koruyucu etkinin erken doğum yapan kadınlarda daha da belirgin hale geldiği bildirildi.

VERİLERİN ANALİZİ

İskoç Ulusal Sağlık Servisi'nce 13 yıllık verilerin analiz edildiği belirtilen araştırmada, çalışmaya dahil edilen yarım milyondan fazla kadının 125.000'den fazlasının doğum sırasında epidural uygulaması yaptırdığı bildirildi.

Genel olarak, doğum sırasında epidural yaptıran kadınların, doğumdan sonraki altı hafta boyunca ciddi komplikasyon riskinde yüzde 35, yoğun bakıma kabul edilmeyi gerektiren komplikasyon riskinde ise yüzde 54 azalma yaşadığı kaydedildi.

Sağlık Bakanı: Sağlık sektörünü lokomotif bir sektör haline getirmek istiyoruz Sağlık Bakanı: Sağlık sektörünü lokomotif bir sektör haline getirmek istiyoruz

Araştırmacılardan Dr. Rachel Kearns, ''Bu etkiler, erken doğum gibi komplikasyonlar açısından halihazırda daha yüksek risk altında olan kadınlarda daha belirgin'' dedi.

Live Sience

Editör: EYYUP KAÇAR