Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, fahiş fiyatlarla bilet satan otobüs firmalarına 5,3 milyon lira ceza kesildiğini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili nedeniyle yollarda ve yolcu taşımacılığında önlem aldıklarını, denetimler yaptıklarını belirterek, vatandaşların bayram boyunca rahat ve huzurlu bir şekilde yolculuk ettiklerini ifade etti.

Bakanlık ekipleri ve kolluk kuvvetleriyle sahada 7 gün 24 saat denetimleri gerçekleştirdiklerini belirten Uraloğlu, "Vatandaşlarımızın huzurlu, rahat ve güvenli bir şekilde yolculuklarını tamamlayabilmeleri için yurt genelinde otobüs denetimlerimizi etkin bir şekilde gerçekleştirdik'' dedi.

OTOBÜSLERE SIKI DENETİM

Taksim’e çıkmak isteyen gruplara polis müdahalesi: Gözaltılar var Taksim’e çıkmak isteyen gruplara polis müdahalesi: Gözaltılar var

Uraloğlu, bakanlık ekipleri ve kolluk kuvvetleriyle işbirliği içerisinde hareket ettiklerini kaydederek, fahiş bilet ve korsan taşımacılığa yönelik sıkı denetimlerin yapıldığını söyledi.

Şehirlerarası otobüs firmalarına yönelik U-ETDS üzerinden elektronik şekilde yapılan denetimlerin yanı sıra yolcu terminallerinde, yol kenarlarında ve kara yolları denetim istasyonlarında öncelikli olarak fahiş fiyatlarla bilet satışının engellenmesi ile korsan taşımacılığın önüne geçilmesi amacıyla 4 bin 810 otobüsün denetlendiğini belirten Uraloğlu, şöyle dedi:

''Yapılan denetimler kapsamında Karayolu Taşıma Kanunu'na aykırı bir şekilde ücret tarifesi uygulayan ve fahiş fiyattan bilet satışı gerçekleştiren otobüs işletmecilerine 5 milyon 321 bin 223 lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca, korsan taşımacılık yapan ve izinli olmayan noktalarda yolcu alan-indiren veya tespit ettiğimiz diğer usulsüzlükler nedeniyle otobüs işletmecilerine 1 milyon 269 bin lira idari para cezası uygulanmıştır.''

KAYNAK: AA

Editör: EYYUP KAÇAR