Doğada bulunmayan yeni proteinler üretildi Doğada bulunmayan yeni proteinler üretildi

Alıcı kuyruklu yıldız Tsuchinshan-Atlas bu Sonbaharda gökyüzünde şov yapacak

Gökyüzü gözlemcileri, bu sonbaharda Dünya'ya yaklaşırken Venüs kadar parlak hale gelebilecek ve çıplak gözle görülebilecek olan Tsuchinshan-Atlas kuyruklu yıldızını görmek için sabırsızlanıyor. 

22 Şubat 2023'te Güney Afrika'da Asteroid Karasal Etki Son Uyarı Sistemi (ATLAS) tarafından keşfedilen C/2023 A3 (Tsuchinshan-Atlas) kuyruklu yıldızı, bu yılın en heyecan verici gök olaylarından biri olmaya aday.

Nisan ayında Kuzey Amerika'da yaşanan "Büyük Güneş Tutulması" ve Mayıs ayında gerçekleşen son 500 yılın en büyük Kuzey Işıkları şovunun ardından, 2024 yılı gökyüzü meraklıları için oldukça hareketli geçiyor.

Tsuchinshan-Atlas'ın yanı sıra son yıllarda iki kuyruklu yıldız daha medyada dikkati çekti. Şubat 2023'te "Büyük Yeşil Kuyruklu Yıldız" olarak adlandırılan C/2022 E3 (ZTF) Dünya'nın yakınından geçti. 

Bu yazın sonu ve sonbaharın başlarında akşam gökyüzünü süsleyecek olan bu parlak kuyruklu yıldız, gözlemciler için büyük bir fırsat sunuyor.

Gökyüzünde nadir görülen ve çıplak gözle izlenebilecek bu tür bir doğa harikasını kaçırmamak için, gökyüzünü gözlemlemeye hazırlanın!

Live Sience

Editör: EYYUP KAÇAR