Ferit Aslan

Şampiyonluk mücadelesi verirken, rakipleri Esenler Erokspor'a karşı Serik Belediyespor'un U-19 takımı ile maça çıkmasını protesto için sahadan çekilen Vanspor’da, gözler verilen 3 maçlık cezaya çevrildi.

Amedspor eski teknik direktörü Serdar Bozkurt’un ağabeyi olan ve geçmişte Diyarbakırspor’da da top koşturan Vanspor teknik direktörü Ümit Bozkurt, yaşananları CEGA Medya’ya anlattı. Serik Belediyespor’un kendilerine karşı U-19 takımı ile sahaya çıkmaları ve Vanspor yönetiminin takımı sahadan çekmesinden sonra yaptığı açıklamayı hatırlatan Bozkurt, şunları söyledi:

Umit Bozkurt Vanspor 1 1664984273“HOCA ‘ÇIKMAM’ DEMİŞ, OYUNCULARA İZİN VERİLMEMİŞ”

“Maçtan sonra yaşanan bu olayın yönetim ve futbolculardan kaynaklanmış olacağını düşünmek istiyorum dedim. Ama ne olursa olsun bu Serik Belediyespor için bir kara lekedir. O kara leke kolay kolay silinebilecek bir leke değildir. Buna karar verenler, futbol tarihinde bu kara lekeye sebep olanlardır. Teknik direktörleri maçın bayında böyle bir karar alınırsa takımın basında sahaya çıkmayacağını açıklamış. Ve dediğini yaparak takımın başında sahaya çıkmadı. Oyuncular çıkmak istemiş ancak onlarda yönetim tarafından maça alınmamışlar.”

Vanspor teknik direktörü Ümit Bozkurt, Esenler Erokspor’un böyle bir şeye ihtiyacı olmadığını, belki maçtan galip ayrılacaklarını yada beraberliğin bile onlara yettiğini hatırlatarak, “Ama tarihi bir hata yapıldı. Erokspor şampiyon oldu ama son maçlarında karşılarında 17-18 yaşında oyuncularla oynamak zorunda kaldılar” dedi. 

Diyarbakırlı futbolcu Süper Lige gitti Diyarbakırlı futbolcu Süper Lige gitti

“PROTOSTOYA KATILDIM AMA TAKIMIN SAHADAN ÇEKİLMESİNE KARŞI ÇIKTIM”

Bozkurt, futbolcularının maçın başındaki alkışlı protestosuna katıldığını ancak yönetim kurulunun Futbol Şube sorumlusu üzerinden takımı sahadan çekmesine karşı çıktığını söyledi. Bunun görüntüler ve tanıklarla sabit olmasına rağmen kendisine 3 maç ceza verildiğini söyleyen Bozkurt, “Takımı çeken ben değilim ve karşı çıkmama rağmen ama bana önümüzdeki çok kritik 3 maç için ceza verildi” dedi. 

Bozkurt Vanspor U Ayaga Kaldiracagiz 1A4B7“TAHKİME BAŞVURDUK, CEZANIN KALDIRILACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM” 

Vanspor teknik direktörü Ümit Bozkurt, PDFK’ya her türlü görüntü ve kanıtlar ile birlikte itiraz etmelerine rağmen kendisine hemen 3 maç ceza verildiğini belirterek, Tahkim kuruluna başvurduklarını ve cezanın kaldırılacağını umduğunu söyledi. Bozkurt, “Karar veren ben değilim ama cezayı ben alıyorum. Buna rağmen cezayı verirlerse art niyet ararım. Kritik 3 maçta teknik sorumlunun kenarda olmaması büyük sorundur” diye konuştu. 

Editör: Ferit Aslan