Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) 31 Mart'ta kazandığı Hakkari Belediyesi'ne 3'üncü kez kayyım atandı. Hakkari Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış gözaltına alındıktan sonra görevden alınarak, yerine Vali Ali Çelik kayyım olarak atandı. Kayyım ataması birçok kentte protesto edildi.

Kitlesel protesto

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesindeki Ceylan AVM önünde kitlesel protesto eylemi yapıldı. Kitleyi ablukaya alan polisin engeline rağmen açıklama yapıldı.

DEM Parti Diyarbakır İl Eşbaşkanı Abbas Şahin, "Kayyımlarınıza da ağababalarınıza da boyun eğmeyeceğiz. Ankara şunu duysun; kayyımlarınız sizin gibi gidecekler. Nasıl ki geldiler, talan ettiler, bu halk nezdinde karşılığı olmadıysa bundan sonra da olmayacaktır. Bu halk onurlu bir halktır, bundan sonra da kayyıma izin vermeyecektir” dedi.

‘Eşek bir kez çamurlu yoldan geçse bir daha aynı yoldan geçmez’

Çocuklar Diyarbakır’da Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni gezdi Çocuklar Diyarbakır’da Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni gezdi

DEM Parti Van Milletvekili Sinan Çiftyürek, kayyım kararının hukuksuz olduğunu vurguladı. Çiftyürek, "Van’da nasıl ki halk hukuksuz kararları kabul etmediyse, bugün de kabul etmeyecek. ‘Eşek bir kez çamurlu yoldan geçse bir daha aynı yoldan geçmez’ diye bir söz vardır. Ancak bunlar üçüncü kezdir aynı yola başvuruyorlar. Colemêrg halkı kendi özgür iradesiyle belediye eşbaşkanlarını seçti. Bu hukuksuzluğu hiç kimse kabul etmez” ifadelerini kullandı.

‘Faşizm dersini almamış’

DEM Parti Diyarbakır İl Eşbaşkanı Pınar Sakık Tekin ise, "31 Mart yerel seçimlerinde devletin tüm imkân, hile ve tehditlerine rağmen halkımız faşizmi ve talancı zihniyeti reddetmiştir. Seçimlerde Türkiye’nin tümünde büyük yenilgiye uğrayan faşizm, bundan ders çıkarmamış, hileli seçimlerine rağmen kazanamadıkları belediyelerimize gasp girişiminde bulunmuştur" diye kaydetti.

Tekin, şunları söyledi: "Faşist devlet aklının tüm pratikleri Kürt kazanımlarına karşı bir saldırı niteliğindedir. Kendi ile beraber bütün halkı yoksulluğa ve geleceksizliğe batırmaya çalışan AKP-MHP faşist iktidarının planlarını yine boşa çıkaracağız. Biz kazanacağız. Colemêrg’e de sahip çıkıp faşizme geçit vermeyeceğiz."

Editör: Nazmi Kahraman