HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Batman’da düzenlediği aday tanıtım programında; Mardin, Batman, Şırnak Belediye Başkan Adayları ve bazı ilçelerin belediye başkan adaylarını açıkladı.

Zekeriya Yapicioglu-1

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, seslendirilen şiir dinletisinin ardından HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu bir konuşma gerçekleştirdi.

Yapıcıoğlu konuşmasında, aldıkları her bir belediyeyi Gazze'deki belediyelerle kardeş belediye ilan edip Filistinlilere bu manada destek vereceklerini söyledi.

“Biz görünür oldukça, daha fazla insan bizi tanıdıkça davamız hızla büyümeye başladı”

Emin adımlarla hep daha ileriye daha güçlü adımlarla yürümeye devam edeceklerini belirten Yapıcıoğlu, “Besmeleyle başladık, ilahi rızayı hedefe koyduk. Siyasetimiz, insan merkezlidir dedik. Hedefimiz, adaleti yeniden tesis etmektir dedik. Bu hedefe doğru emin adımlarla yola çıktığımız günden beri durmaksızın ilerliyoruz. Birleri bizi durdurmaya, önümüze engeller koymaya, bizi yolumuzdan saptırmaya gayret sarf ettiler. Hatta bizi durduramayacaklarını anlayanlar bazen vites yükseltiler, kökümüzü kazımaktan falan bahsettiler. Ama Allah’ın izniyle dalga dalga büyüdük. Aşama aşma ilerledik. Basamak basamak bu sancağı yükseklere çıkardık. Bize önce tepeden bakanlar ya da bizi yok farz edenler biz görünür oldukça çaresizliğe düştüler. Biz görünür oldukça, daha fazla insan bizi tanıdıkça davamız hızla büyümeye başladı. Biz inanıyoruz ki bizim kardeşlerimiz siyaseti dürüstçe ve menfaatsiz aynı zamanda garazsız yaptıkları için, niyet hayır olduğu için, niyet rızayı ilahi olduğu için Allah’ta bu işe bereket kattı ve inşallah emin adımlarla hep daha ileriye daha güçlü adımlarla yürüdük ve yürümeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“31 Mart HÜDA PAR belediyeciliğini gösterme, fiilen bunu ortaya koyma zamanı olacaktır”

Doğru kimden gelirse gelsin doğrunun tarafından yer alacaklarını, yanlışı da kim yaparsa yapsın o yanlışı eleştireceklerini söyleyen Yapıcıoğlu; “Bazı merhaleleri kat ettik. Partimizin kuruluşundan hemen on beş ay sonra, yani kısa bir süre sonra 2014 yerel seçimlere katıldık. Budan tam 10 yıl önceydi. İlk katıldığımız seçim olmasına rağmen hatırı sayılır bir oy elde ettik. Seçime girdiğimiz pek çok yerde 2’inci veya 3’cü parti olduk. Belki o seçimde hiçbir ilde 1’inci olup belediye kazanmadık ama bir sonraki seçimde 2019’da bir belediyemiz oldu ve bir sonraki parlamento seçimlerinde de 4 parlamenterimiz mecliste davamızı temsil etme konusuna geldi ve inşallah bu aşamadan sonra diyoruz ki önümüzdeki 31 Mart günü yapılacak olan yerel seçimlerde artık HÜDA PAR belediyeciliğini de gösterme, fiilen bunu ortaya koyma zamanı olacaktır inşallah. “ifadelerini kullandı.

“Biz inşallah doğrudan, haktan, hakikaten ayrılmayacağız”

Yapıcıoğlu, “Yola çıktığımızda dürüst siyaset, gerçek adalet dedik. Siyaset anlayışımızı, devlete bakış açımızı ve siyaset yaparken muhalefet anlayışımızı net ifadelerle belirtik ve en temel özeliklerinden birisi şuydu, dedik ki biz inşallah doğrudan, haktan, hakikaten ayrılmayacağız. Allah’ın izniyle doğru kimden gelirse gelsin, biz doğrunun tarafından yer alacağız. Yanlışı da kim yaparsa yapsın inşallah biz o yanlışı eleştireceğiz dedik. Bu siyaset anlayışımız görünür oldu. Dürüst belediyecilik ve gerçek hizmet dedik Allah’ın izniyle de bunu da fiilen göstermenin zamanının yaklaştığına inanıyoruz. İnşallah o gün yakındır. ” dedi

“Seçimler bittikten sonra selamı sabahı kesen, kendi kabuğuna çekilen insanlar olmadık”

Seçim odaklı çalışmadıklarını, seçim öncesi ve sonrası da hep sahada olduklarını dile getiren Yapıcıoğlu, “Siyasetimizin daha görünür olması kendi kendine olacak bir şey değil. Mutlaka bunun için bir çaba gereklidir. Biz hep söyledik, sadece seçimden seçime çalışacak, seçim zamanlarında meydanlara çıkacak sair zamanda kabuğuna çekilecek, millete sırtını dönecek, onları görmezden gelecek bir topluluk değiliz. Rabbimin yardımı ve inayetiyle bunun böyle olmadığını da gösterdik. Sanırım 11 yılık siyasi yürüyüşümüzde bizleri izleyenler bunu görmüştür. Yani sadece seçim zamanlarında meydanlarda olan, seçimler bitikten sonra selamı sabahı kesen, kendi kabuğuna çekilen, sadece kendi işiyle, kendi geleceğiyle meşgul olan insanlar olmadık. Bundan sonrada inşallah olmayacağız. Tekrar bir seçim sathı mahalline girdik. 2 aydan az bir zaman var. Bütün siyasi partiler sahadayken sizler sahada varlığınızı hissettirin ve öyle bir hissettirin ki sadece varlığınız değil, farkınız da hissedilsin. Ben şuna inanıyorum; eğer biz olduğumuz gibi, biz olmamız gerektiği gibi, biz hayata bakış açımızı, inancımızı, ahlakımızı, duruşumuzu olduğu gibi sahaya yansıtabilirsek ve insanlar bunu görürse bu tufanın önünde hiçbir şey duramaz. Bu öyle bir sel olacak ki Allah’ın izniyle bütün haksızlıkları, hukuksuzlukları ve adaletsizlikleri süpürecek, bir kenara atacaktır.” diye belirtti.

“Siyasetimizin merkezinde insan var”

Belediyecilik anlayışlarında insan merkezli siyasetin ne olduğunu, fiilen belediye başkanlarının seçildiği yerlerde orada yaşayan vatandaşlara göstermenin mümkün olacağını belirten Yapıcıoğlu, “Onlar kibirlenip dursunlar. Allah’ın izniyle biz mütevazi imkanlarımızla kararlı, bilinçli, ısrarlı ve ihlaslı çalışmalarımızı sürdürmeye devam edersek, alanda her şeyi bütün bütün kendisine yontan, siyaseti kendi menfaatleri için kullanan, şan, şöhret ve servet biriktirme aracı gören insanlar sahadan çekilmek zorunda kalacaklardır. Ceketlerini alıp gidecekler. Rabbim o günleri görmeyi bizlere nasip etsin inşallah. Siyasetimizin merkezinde insan var dedik. Biz insanın eşrefi mahlûkat olarak yaratıldığına inanıyoruz. İnşallah bizim belediyecilik anlayışımızda insan merkezli siyasetin ne olduğunu, fiilen belediye başkanlarımızın seçildiği yerlerde bütün orada yaşayan vatandaşlarımıza göstermek mümkün olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Gaziantep'te okul ziyaretinde bulundu Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Gaziantep'te okul ziyaretinde bulundu

“Bizim belediyelerimizde hizmetler ihtiyaca göre dağıtılacak”

Allah’ın mutlak emri olan adaleti gerçekleştirmek için gerekli şartları oluşturmak uğruna ellerinden gelen bütün çabayı ortaya koyacaklarını belirten Yapıcıoğlu şunları söyledi:

 “Bizim belediyelerimizde Allah’ın izniyle rüşvet ve yolsuzluk asla olmayacaktır. Bizim belediyelerimizde Allah’ın izniyle, hizmetler adil bir şekilde yapılacak. Bizim belediyelerimizde, hiç kimseye zerre kadar haksızlık yapılmayacak. Adam kayırmacılık olmayacak, hizmetler ihtiyaca göre dağıtılacak. Aldığımız her belediyenin girişine ‘rüşvet alan da, veren de melundur’ Hadisi Şerifini asacağız inşallah. Biz Müslümanız. Allah’a ve ahiret gününe inanan insanlarız. Bu dünya hayatının her şey olduğuna inanmıyoruz. Bu dünya hayatı sona erdiğinde yok olup gideceğimize inanmıyoruz. Bu hayattan sonra bir hayatın varlığına inanıyoruz ve asıl hayatın öte tarafta olduğuna inanıyoruz. Burası imtihan meydanıdır. Burası çalışma, çabalama yeridir. Mükafat ve ücret öbür taraftadır. Biz öbür taraftaki ücrete, mükafata ve nimette talibiz. O yüzden bu dünya hayatının ve bu dünya hayatında sahip olup olabileceğimiz her şeyin bize emanet olduğuna inanıyoruz. İnancımızı birkaç kelimeyle ifade etmek gerekirse herhalde bunu ifade edecek kelimelerden bir tanesi de emanettir. Birisi tevhid, diğeri adalettir.

Biz Allah’tan başkasının önünde eğilmedik, eğilmeyeceğiz. Biz Allah’ın mutlak emri olan adaleti gerçekleştirmek için gerekli şartları oluşturmak uğruna elimizden gelen bütün çabayı ortaya koyacağız ve bizim aleyhimizeymiş gibi göründüğünde bile adaletten milim şaşmayacağız. Biz o emanet bilinciyle, bu hayatın bize emanet olduğu bilinciyle, sahip olduğumuz imkanların bize emanet olduğu bilinciyle ve her şeyden önemlisi dağların, taşların yüklenmekten çekindiği o büyük emaneti yüklenen insanlar olarak Rabbimizin huzuruna ak bir yüzle çıkmak için eğer milletimiz 31 Mart günü şehirlerin idaresini, belediyelerin yönetimini emanet olarak bize tevdi ederse bu yönetimi adaletle gerçekleştirdiğimizi ve yine bize emanet edilen milletin malını son kuruşuna kadar, kendi malımızdan daha iyi koruyarak tamamını milletin hizmetinde ahdetmişiz. Kapısını çaldığımız, elini sıktığımız, gönlüne dokunduğumuz her vatandaşa şu cümleyi söyleyelim lütfen; emaneti ehline veriniz. Emaneti ehil olana veriniz. Malınızı güvendiğiniz insanlara teslim ediniz. Ediniz ki memleket huzur bulsun. Memleket güven bulsun.”

Konuşmasında, Gazze’de yaşanan soykırıma da değinen Yapıcıoğlu, daimi ve değişmez gündemlerinin ‘Gazze’ olduğunu vurguladı.

“İnsanlar açlıktan ve susuzluktan kırılıyor”

“Birileri hiçbir sınır tanımaksızın her gün cürüm işliyor. Her gün katliam işliyor. Bebekler paramparça ediliyor. İnsanlar açlıktan ve susuzluktan kırılıyor” diyen Yapıcıoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Hastaneler, okullar, ambulanslar vuruldu. Gıda ve su depoları vuruldu. Yardım konvoyları,  gazeteciler, BM görevlileri vuruldu. Enkaz altındakilerle birlikte şehit sayısı 30 bini geçti. Yaralılarla birlikte vurulan şehit ve yaralıların toplam sayısı 100 bini epey geçti. Her yüz kişiden beşinin, her yirmi keşiden birinin vurulmuş olması demektir. Türkiye nüfusuna kıyas edecek olursanız yaklaşık olarak 4.3 milyon kişinin yani 4 milyon 300 bin kişinin vurulduğunu düşünün Türkiye’de. Böyle bir katliam, böyle bir vahşet ve maalesef dünyanın önemli bir kısmı seyrediyor.”

“Filistin’deki kardeşlerimize daha fazla yardım yapmak istiyorsak siyasi gücümüzü arttırmalıyız”

Kimi zaman Filistinli Müslümanlarla yüz yüze geldiklerini dile getiren Yapıcıoğlu, Filistinli yetkililerle yaptıkları görüşmeden şu şekilde kısa bir kesit aktardı: "Filistinli kardeşlerimize diyoruz ki; Gazze daimi gündemimiz ama seçimler yaklaştı. İster istemez seçimlerle de uğraşıyoruz. Ne diyorlar bize biliyor musun? 'Tabi ki seçimlerle uğraşın. Seçimlerle uğraşmanız, daha fazla ona zaman ayırmanız önemlidir. Çünkü biz gerçekten Filistin'e yardım eden kardeşlerimizin siyasetten daha güçlü olmasını istiyoruz' diyorlar. Eğer oradaki kardeşlerimize daha fazla yardım edebilmek istiyorsak siyasi gücümüzü arttırmak için gece gündüz çalışmamız gerekiyor. Biz asla içimizden birilerini bazı makamlara oturtmak için siyaset yapmıyoruz. Bizim asıl hedefimiz o değil. O makamlar bizim için sadece bir araçtan ibarettir."

“Gazze'nin daha fazla yardım alabilmesi için sokağa inip her bir vatandaşımıza dokunacağız."

Aldıkları her bir belediyeyi Gazze şeridinde bir belediye ile kardeş belediye ilan edeceklerini belirten Yapıcıoğlu, "Var gücümüzle çalışalım, siyasi gücümüzü olabildiğince arttıralım. Biz belediyeleri alalım ve aldığımız her bir belediyeyi Gazze şeridindeki bir belediye ile kardeş belediye ilan edelim ve inşallah araya bir köprü kuralım. Elimizdeki bütün imkanı oradaki kardeşlerimiz için kullanalım. O yüzden bu önümüzdeki 31 Mart yerel seçimleri sadece bir belediye başkanlığı seçimi değildir. Allah'ın izniyle çok iyi bir sıçrama yaparak güzel bir sonuç elde edersek, bu sadece belediyeleri kazandığımız şehirleri değil, bütün bir memlekete tesir edecek. Hatta sınırlarının ötesine, İslam coğrafyasına da olumlu manada etkileri olacaktır. Gazze'nin daha fazla yardım alabilmesi, Aksa'nın bir an önce hürriyetine kavuşabilmesi için gecemizi gündüzümüze katarak ve bu işi başarabileceğimize inanarak sokağa inip her bir vatandaşımıza dokunacağız." dedi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, gerçekleştirdiği konuşmasının ardından partisinin; 1 büyükşehir, 2 il, 18 ilçe ve 3 belde belediye başkan adayını açıkladı. Program okunan duanın ardından son buldu.

Açıklanan belediye başkan adayları ise şöyle;

MARDİN

MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI-İSMAİL ÇEVİK

KIZILTEPE İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI-ABDULLAH KAVAN

MAZIDAĞI İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI-ABDÜLAZİZ ÖNEN

SAVUR İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI-CEMAL ACAR

NUSAYBİN İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI-HALİL TALAYHAN

BATMAN

BATMAN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI-SERKAN RAMANLI

KOZLUK İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI-HASAN AŞKIN

BEŞİRİ İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI- OSMAN ORTAÇ

GERCÜŞ İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI-SÜLEYMAN SEYYİDOĞLU

HASANKEYF İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI-ZEKİ ÇETİN

BEKİRHAN BELDE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI-İSMETULLAH AKSOY

BALPINAR BELDE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI-HÜSEYİN SÖĞÜT

KAYAPINAR BELDE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI-SAMİR ÖZHAN

ŞIRNAK

ŞIRNAK İL BELEDİYE BAŞKAN ADAYI-MUSTAFA ÇİMEN

İDİL İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI-MEHMET ŞERİF AŞKIN

SİLOPİ İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI-KÂMİL BAYAR

CİZRE İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI-TAHİR BİLİZ

DİYARBAKIR

KAYAPINAR İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI- MEHMET DEMİR

SİLVAN İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI-ADNAN BALYEN

ERGANİ İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI-HASAN HAKSEVER

ÇERMİK İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI-SEYFETTİN YİĞİT

ÇINAR İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI- VEDAT TURGUT

BİTLİS

TATVAN İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI-NURULLAH KARTAL

SİİRT

ŞİRVAN İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI-İRFAN ALPAĞUT

Editör: Nazmi Kahraman