Milli Eğitim Bakanı’ndan "23 Nisan" mesajı Milli Eğitim Bakanı’ndan "23 Nisan" mesajı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2023-2024 eğitim öğretim yılında üniversite öğrencilerine burs desteği veriyor. Cumhuriyet’in 100. yılında 100 bin öğrenciye 7.500 TL eğitim desteği sağlayacak olan İBB, burs sonuçlarını 18 Aralık’ta duyurdu. Burs hakkı kazanan öğrenciler, ilk ödemelerinin ne zaman yapılacağını ve nasıl sorgulayacaklarını araştırıyor.

İBB BURS ÜCRETİ YATTI MI?

İBB burs ücretleri, öğrencilerin başvuru esnasında verdiği banka bilgilerine göre yatırılacak. Burs ödemelerinin ilk taksiti bugün (20 Aralık) ödenmeye başlanıyor. Adaylar bankaların mobil uygulaması üzerinden ve bankaların müşteri hizmetlerinden bursların yatıp yatmadığını kontrol edebilirler.

İBB BURS ÜCRETLERİ NE KADAR VE NE ZAMAN YATACAK?

İBB burs ücretleri, üç taksit şeklinde yatırılacak. Her taksit 2.500 TL olacak. Toplam burs miktarı ise 7.500 TL olacak. İlk ödeme  bu gün (20 Aralık)'ta hesaplaara yatacak.

İBB BURS SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

İBB burs sonuçlarını kontrol etmeyen adaylar, İstanbul Senin Uygulaması üzerinden sonuç sorgulama yapabilirler. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra, “Burs Başvuru Sonuçları” bölümüne tıklayarak, T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi ile sorgulama yapabilirler.

Kaynak: CEGA