Ferit Aslan
Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde partisinin istifasını istediği Ak Parti ilçe başkanı Veysel Yağmur istifa etmemekte direnirken, Genel merkez, o koltuk için 20 kişinin başvurusunu aldı.
Diyarbakır’da, Bağlar, Kayapınar, Ergani, Lice, Kocaköy, Yenişehir Ak Parti ilçe başkanları istifasını alan Ak Parti’de, istifası istenen Bismil ilçe başkanı ise istifa etmemekte direniyor. Bismil ilçe başkanı Veysel Yağmur, istifa etmeyince bu kez ilçe yönetiminin istifası ile başkanlığının düşürülmesi devreye konulmuş ancak, bu yöntemde de istenilen imzaya ulaşılamamıştı.
GENEL MERKEZDEN BİSMİL’E ZİYARET
Ak Parti Genel Merkezinden Ziver Özdemir ve Şükrü Erdinç’in dün Bismil ilçesine gidip istifa etmek istemeyen ilçe başkanı Veysel Yağmur ile görüştükleri öğrenildi. Görüşmeden sonuç alınamayınca yeni ilçe başkanı için başvuruların alındığı belirtildi.
İLÇE BAŞKANLIĞI İÇİN 20 KİŞİ BAŞVURDU
Diyarbakır’ın en büyük ilçesi olan Bismil’de mevcut başkanı istifa etmemekte direnen Ak Parti ilçe başkanlığı için 20 kişi başvurdu.
İSTİFA ETMEYEN BAŞKAN GÖREVDEN ALINACAK
CEGA Medyanın aldığı bilgilere göre, Ak Parti Teşkilat başkanlığı, istifa etmemekte direnen ilçe Başkanı Veysel Yağmur’u görevden alacak ve yerine atama yapılmayan Lice ve Kocaköy ilçeleri ile birlikte atama yapak.