Fay hattında incelemelerde bulunan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölümü araştırmacıları Hakkari için uyarıda bulundu.

Uzun süredir sessiz olan ve Irak'a doğru uzanan fay hattında 20 Nisan 2024'te incelemelere başlayan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölümü yer bilimcileri, çalışmalarını tamamladı.

''YÜKSEKOVA DAHA FAZLA ETKİLENİR''

Kobane Davasında Demritaş ve tutuklu siyasetçiler duruşmaya katılmadı Kobane Davasında Demritaş ve tutuklu siyasetçiler duruşmaya katılmadı

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, yaşını belirlemek amacıyla fay hattı üzerinde örneklemeler yaptıklarını ifade ederek, şöyle dedi:

''Irak'a doğru uzanan fay ne yazık ki kısmen yerleşim yerinden geçiyor. Fay hattında 7 büyüklüğünde deprem tehlikesi bulunuyor. Yaklaşık 100 kilometre uzunluğundaki Şemdinli-Yüksekova Fay Hattı’nın kırılmasıyla 7'lik bir deprem üretme potansiyeli var. Yalnız Şemdinli'de zemin yapısı daha iyiydi. Şemdinli sağlam zemine kurulmuş, ama Yüksekova'da zemini daha sıvı. Olası bir depremde Yüksekova'nın Şemdinli'den daha fazla etkilenmesi yüksek olacak.''
(NTV)

Editör: EYYUP KAÇAR