Kanal D’nin yeni dizisi İnci Taneleri, bu akşam izleyicileri ekrana kilitledi. Dizinin oyuncu kadrosunda ise birbirinden yetenekli isimler yer alıyor. Bunlardan biri de dizinin başrol oyuncusu Azem karakterini canlandıran Yılmaz Erdoğan  . Peki Yılmaz Erdoğan   kimdir? Yılmaz Erdoğan hangi dizilerde oynadı? İşte cevabı…

YILMAZ ERDOĞAN KİMDİR?

Yılmaz Erdoğan, 4 Kasım 1967, Hakkâri doğumludur. Yönetmen, senarist, yapımcı ve şair kimliğiyle tanınan Yılmaz Erdoğan, Sadri Alışık Ödülleri en iyi erkek oyuncu, Altın Kelebek Ödülleri en iyi komedi dizisi, AACTA en iyi yardımcı erkek oyuncu, Afife Tiyatro Ödülleri Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü sahibidir.

İlk kez, 1988 yılında Olacak O Kadar adlı televizyon komedi programının senaryo yazar kadrosunda yer aldı. 1993 yılında kendi yazdığı ve Demet Akbağ ile başrolünü paylaştığı Bir Demet Tiyatro isimli televizyon programı ile geniş kitleler tarafından tanındı.

Erdoğan 1993-1998 yılları arasında Sanem Oktar ile evli kalmış, 1996 yılında Berfin Erdoğan isimli bir kız evladı dünyaya gelmiştir. 2006-2018 yılları arasında evli bulunduğu Türk sinema ve dizi oyuncusu Belçim Bilgin ile evli olan sanatçının bu evlilikten 2010 yılında doğan Rodin Erdoğan isimli bir erkek çocuğu vardır.

İlk ve ortaokulu Hakkari'de bitirdikten sonra Ankara Aydınlıkevler Lisesine devam eden oyuncu, lise eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesini kazandı.Eğitim hayatını yarıda bırakarak Ferhan Şensoy'un Nöbetçi Tiyatro kadrosuna katılmıştır.

İlk kez 1988'de "Olacak O Kadar" adlı televizyon komedi programının senaryo-yazar kadrosunda yer aldı. Tiyatro hayatına Necati Akpınar ile birlikte kurduğu Beşiktaş Kültür Merkezi´nde devam etti.1993 yılında kendi yazdığı ve Demet Akbağ ile baş rollunü paylaştığı "Bir Demet Tiyatro" isimli televizyon dizisinde Mükremin Çıtır karakteriyle ülke çapında tanındı.

'Otogargara' ise son olarak yazdığı müzikaldi ve tiyatro severlerin yoğun ilgisiyle 4 yıl kapalı gişe oynadı. Yine kendisinin yazdığı ve oynadığı tek kişilik 'Cebimdeki Kelimeler' oyunu Beşiktaş Kültür Merkezi´nde sahnelendi. Erdoğan'ın ayrıca çok sayıda şiiir kitabı da bulunmaktadır.

Senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini paylaştığı Vizontele filmi büyük başarı kazandı. Sadri Alışık Ödülleri en iyi erkek oyuncu , Altın Kelebek Ödülleri en iyi komedi dizisi , AACTA en iyi yardımcı erkek oyuncu , Afife Tiyatro Ödülleri Cevat Fehmi Başkurt özel ödülü gibi birçok sahibidir.

Meryem Uzerli Riyadlı ailenin evinde yediği yemek karşılığı aldığı ücret dudak uçuklattı Meryem Uzerli Riyadlı ailenin evinde yediği yemek karşılığı aldığı ücret dudak uçuklattı

2013 yılında yazıp yönetip oynadığı sinema filmi "Kelebeğin Rüyası" ile yurt dışına açıldı. 2016 yılında ise başrollerinde Zeynep Farah Abdullah, Şükran Ovalı ve Songül Öden'in yer aldığı "Ekşi Elmalar" filmini çekti. Beğenilen filmde kendisi de rol aldı.

Editör: Ayşegül Yaşar