İnşaat işçileri, 285 gümüş sikkeden oluşan ve belediye başkanına ait paraları buldu

Almanya'daki inşaat işçileri, muhtemelen 17. yüzyıldan kalma bir belediye başkanına ait olan yüzlerce madeni para ortaya çıkardı.

Yeni vergi teklifinin 18 maddesi Meclis'ten geçti Yeni vergi teklifinin 18 maddesi Meclis'ten geçti

Almanya'nın doğu-orta kesimindeki bir kasaba olan Wettin'de bir çiftlikte kanalizasyon hattı döşeyen işçiler, 1499 ile 1652 yılları arasında üretilen 285 gümüş para buldu. 

Uzmanlar, hazinenin büyük olasılıkla Orta Avrupa'da yaşanan ve tahminen 8 milyon kişinin ölümüne yol açan Otuz Yıl Savaşları'nın (1618-1648) sona ermesinden sonra gömüldüğünü düşünüyor.

PARALAR BAŞKANA AİT

Başan Parakar

Yıllarca yeraltında kaldıktan sonra yeşilimsi bir renk aldığı belirlenen madeni paralarla ilgili açıklama yapan uzamanlar, koleksiyondaki madeni paraların çeşitliliğine dayanarak hazinenin muhtemelen 1660'ların sonlarında Wettin belediye başkanı olarak görev yapan ve kasabanın ''en zengin vatandaşlarından'' biri olan Johann Dondorf'a ait olduğunun belirlendiğini söyledi.

SERVETİ ÖLÜMÜYLE ORTAYA ÇIKTI

Araştırmayı yapan uzamanlar, sikkelerle ilgili şunları söyledi:

''Dondorf'un belediye başkanlığı sırasında Wettin, 'Otuz Yıl Savaşları' sırasında ve sonrasında son derece zengin bir bira üreticisi kasabaydı ve serveti 1675'teki ölümüyle ortaya çıktı. 

Mahkeme onun ölümünden sonra mal varlığını tahmin ettiğinde, daha fazla biriktiğine karar verdi. Evinin her yerindeki odalara sakladığı 2.500'den fazla Thaler -taler- (büyük gümüş sikke) ve 500 düka (altın para) bulunmuştu.''

Live Sience

Editör: EYYUP KAÇAR