Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, PYD/YPG tarafından, “Seçim sürecine iştirak eden partiler ve siyasi koalisyonlar seçimlerin ertelenmesi için ÖY/YSK’ya başvuruda bulundu.

Bu kapsamda demokratik bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla seçimler Ağustos 2024’e ertelendi” şeklinde bir açıklama yapıldı.

ABD başkan adayı Kamala Harris kimdir? ABD başkan adayı Kamala Harris kimdir?

Türkiye, ilk olarak 30 Mayıs’ta yapılması planlanan yerel seçim kararına sert tepki gösterdi. 2015 yılında kabul edilen BMGK’nın 2254 sayılı kararına karşı atılan “yerel seçim” adımını PYD/YPG ertelemek durumunda kaldı.

Cezire, Deyr Ez Zor, Rakka, Tabka, Fırat, Münbiç ve Afrin’in Şehba bölgelerinde yapılması planlanan yerel seçim, yoğun dış baskılardan dolayı 11 Haziran 2024’e ertelendi.

İlk boykot açıklaması Suriye Kürt Ulusal Konseyi’nden (ENKS) geldi. Suriye Kürdistan Demokrat Partisi (PDK-S) de seçimlere katılmayacağını açıkladı. Diğer siyasi yapılar da boykot kararına destek verdi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, 11 Haziran'da düzenlenecek yerel seçimlere ilişkin adil, serbest ve şeffaf bir seçim ortamının bulunmadığı değerlendirmesini yaptı.

PYD/YPG’den yapılan açıklama ile seçim Ağustos 2024’e ertelendi.

Editör: Nazmi Kahraman