Merkezi sınav puanıyla öğrenci kabul eden Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi ve diğer liselere yerleşmek isteyen adaylar LGS başvuru takvimini merakla bekliyordu. Milli Eğitim Bakanlığı başvuru tarihlerini yayınladı. Haziran ayında düzenlenecek sınava başvuru işlemleri internet üzerinden veya okul yönetimleri aracılığıyla gerçekleştirilebilecek. Başvurularda herhangi bir zorunluluk olmazken LGS sınav giriş belgeleri 24 Mayıs’ta adayların erişimine açılacak. Peki LGS başvuruları ne zaman ve nasıl yapılacak? İşte, LGS başvurularına ilişkin yapılan açıklama…

2024 LGS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

LGS başvuru işlemleri 18 Mart Pazartesi günü başlayacak ve 29 Mart cuma günü sona erecek. Sınava katılım isteğe bağlı olup katılmak isteyen öğrenciler başvurularını elektronik ortam (e-Okul) üzerinden gerçekleştirilecek.

Okul müdürlükleri başvuru işlemleri ile ilgili öğrencilere rehberlik edecek ve sınav başvuruları 1 Nisan 2024 tarihine kadar okul müdürlükleri tarafından onaylanacak. Öğrenciler, başvurularının yapılıp yapılmadığını elektronik ortamdan takip edebilecekler.

Çocuğunu okula göndermeyen veliye günlük 15 lira ceza Çocuğunu okula göndermeyen veliye günlük 15 lira ceza

LGS SINAVI NE ZAMAN, KAÇ DAKİKA?

LGS sınavları sayısal ve sözel olmak üzere iki oturumda gerçekleştiriliyor. 2 Haziran Pazar günü yapılacak birinci oturum 09.30’da ikinci oturum ise 11.30’da başlayacak.

Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve yanıtlamaları için 75 dakika süre verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve yanıtlamaları için 80 dakika süre verilecek.

Editör: Ayşegül Yaşar