İstanbul'da 150 yeni taksi plakası için ilk ihale yapıldı
İstanbul'da 150 yeni taksi plakası için ilk ihale yapıldı
İçeriği Görüntüle

Nusaybin Mitanni Kültür Merkezi bahçesinde gerçekleşen yılsonu sergisi, Nusaybin Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü öncülüğünde düzenlendi. 2024-2025 eğitim öğretim yılı boyunca açılan kurslarda kursiyerler tarafından hazırlanan el emeği ürünler, törenle sergilendi. Serginin açılış kurdelesini, Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, Kaymakam Evren Çakır’ın eşi Başak Çakır, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Metin Bilgiç ve okul müdürleri birlikte kesti. Açılışın ardından sergiyi gezen davetliler, kursiyerlerin el sanatlarıyla ilgili çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Metin Bilgiç, kurslarda usta öğreticiler eşliğinde birçok farklı branşta eğitim verildiğini belirterek, şöyle konuştu:

“El sanatlarından giyime, ahşap boyamadan resim çalışmalarına kadar birçok alanda kursiyerlerimizin eserlerini sergiliyoruz. Bu tür faaliyetler, hem geleneksel sanatlarımızı yaşatmak hem de vatandaşlarımızın üretime aktif olarak katılımını sağlamak adına büyük önem taşıyor.”

Usta öğretici Fatma Macit, kurslara katılan kadınların, hem el becerilerini geliştirdiğini hem de ekonomik kazanç elde ettiğini belirterek, “Çarpana dokuma ve epoksi tasarımını daha çok kişiye ulaştırmak istiyoruz. Bu alanlar hem bir hobi hem de geçim kaynağı olabilir” dedi.

Nusaybin Kaymakamlığı Aile Destek Merkezi’nden Ayşe Güneş ise merkezin kadınlara sağladığı katkılara değinerek, “Kadın kursiyerlerimiz el işlemeli tablolar, çantalar gibi birçok ürünü üreterek satış yapabiliyorlar. Böylece hem kendi çeyizlerini hazırlıyor hem de aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar” ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA