Kılıçdaroğlu’na hapis istemi Kılıçdaroğlu’na hapis istemi

Bahar geldi derken, meteorolojiden kötü haber geldi. Hava sıcaklıkları düşecek ve 4 bölgede kar yağışı bekleniyor.

Cemrelerin düşmesiyle bahar havasını yaşamaya hazırlanırken, 4 bölge ''Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır'' deyimini yaşayacak gibi. Ülkenin iç kesimlerinde çarşamba gününden sonra kar yağışı etkili olacak. 

Çarşamba günü yağmur şeklinde başlayacak yağışlar, perşembe ve cuma günü İç Anadolu, İç Ege, Karadeniz'in iç kesimleri ve Akdeniz'in yüksek kesimlerinde kar şeklinde olacak.

Yurt genelinde hava sıcaklıklarının çarşamba gününe kadar mevsim normallerinde seyredeceği, sıcaklıkların çarşamba gününden sonra ise 4-5 derece düşerek mevsim normallerinin altına ineceği bildirildi.

Şırnak, Hakkari, Bitlis ve Van çevrelerinde yağışların kuvvetli kar şeklinde olacağı ve çığ tehlikesine karşı uyarılar yapılırken, yağışların yağmurla başlayıp kar yağışına dönüşeceği kaydedildi.

Kar yağışının İç Anadolu Bölgesi'nin tamamında, İç Ege, Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Karadeniz'in iç kesimlerinde, Doğu Anadolu Bölgesi'nde ve Doğu Akdeniz'in yükseklerinde meydana geleceği ifade edildi.

ÜÇ BÜYÜK İLDEKİ DURUM

Ankara'da çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren kar yağışının etkili olacağı, perşembe ve cuma günleri ise aralıklarla devam edeceğini bildirdi.

İstanbul ve İzmir'de ise hafta boyunca yağışların sağanak şeklinde olacağı belirtildi.

HABER MERKEZİ


 

Editör: EYYUP KAÇAR