Urfa OSB’de bulunan ve Levi’s için üretim yapan Özak Tekstil’de direniş 11. gününde. Fabrikaya giden yoldaki jandarma barikatı daha da genişledi. BİRTEK-SEN, jandarmanın da daha kalabalık olduğunu, takviye kuvvetlerin geldiğini belirtti.

İşçiler taleplerinin kabul edilmesi için fabrika yönetimine öğlene kadar süre verdi. Aksi taktirde işçiler fabrikanın önüne yürüyeceklerini belirtti.

Özak Tekstil işçilerinin direnişi 11. gününe de jandarma engeliyle başladı. İşçileri barikatın yanına da yaklaştırmıyorlar. Yedek kuvvet getirmişler.

İşçiler, taleplerinin kabul edilmesi için fabrika yönetimine öğlene kadar süre verdi. Aksi taktirde işçiler fabrikanın önüne… pic.twitter.com/fmZOl7XFYk

‘ÖZAK PATRONU KADAR BİZİM DE BU ÜLKEDE HAKLARIMIZ VAR’

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen şunları söyledi:

Bu ülkenin askerinin, kolluk kuvvetlerinin bir patronun hizmetine sunulmasını kabul etmeyeceğiz. Bize diyorlar ki, ortalığı karıştırıyorsunuz. Yani işçilerin kendi başına buna karar veremeyeceğini söylüyorlar. Biz aptal değiliz, biz bu ülkenin yurttaşlarıyız. Ve en az Özak patronu kadar bizim de bu ülkede haklarımız var.

İşçilerin talepleri şöyle:

-Sendikal nedenle işten atılan arkadaşımız işe geri alınacak.

-İçerde işçilere sendikadan istifa ve sendika değiştirme baskısı son bulacak.

-Direnişte geçen günlerin ücretleri kesilmeyecek.

-Fabrikanın büyük çoğunluğu olan 500 işçinin üye olduğu sendikamız tanınacak.

İŞÇİLER, BEKLEDİKLERİ CAMİDEN MÜFTÜ TARAFINDAN ÇIKARILMAK İSTENDİ

İşçiler bekledikleri Urfa Organize Sanayi Camisi’nden de Urfa Müftüsü Ramazan Tolan tarafından çıkartılmak istendi. İşçilerin tepkisi üzerine müftü gitmek zorunda kaldı, işçiler camide beklemeye devam etti.

BİRTEN-SEN Bölge Temsilcisi Çayan Dursun ise il müftüsünün avlusunda bekledikleri camide de duramayacaklarını, dağılmaları gerektiğini söylediğini belirtti. Dursun sözlerine şu şekilde devam etti:

Kılıçdaroğlu’na hapis istemi Kılıçdaroğlu’na hapis istemi

“Devlet müftüyü de arkasına alarak cami avlusunda bekleyen işçileri dağıtmayı göze alabildi”

İşçiler çalışırken de gelip ibadetlerini bu camide yapıyorlar. Devlet öyle bir aciziyet içinde ki müftüyü de arkasına alarak cami avlusunda bekleyen işçileri bile dağıtmayı göze alabildiler. İşçi arkadaşlarımız kesinlikle buradan gitmeyecekler. Zaten inançlarını yaşadıkları cami burası. Sadece burada devletin ne kadar aciz duruma düştüğünü herkes görsün, bilsin istiyoruz.

‘ALLAH’A SIĞINMIŞIZ ŞU AN BAŞKA BİR AMACIMIZ YOK’

Duruma tepki gösteren bir başka işçi ise şunları söyledi: “Biz burada slogan atmıyoruz. Biz buraya sürüldük. Kolluk kuvvetleri bizi buraya sürdü. Allah’ın evine sığınmışız, il müftüsü gelip ‘burada durmazsınız’ diyor. Burada slogan atmıyoruz, ıslık çalmıyoruz, provakatörlük yapmıyoruz. Allah’a sığınmışız şu an başka bir amacımız yok. Ben 10 gündür Türk bayrağını sırtımda taşıyorum. Görmediğimiz muamele, yemediğimiz cop, biber gazı kalmadı. Allah rızası için bir dur deyin.

Editör: Nazmi Kahraman