Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerin merakla beklediği konulara ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Öğretmen atamaları, 24 Kasım ikramiyesi, okullarda yemek verilmesi, özel okullara teşvik ve öğretmen akademileri gibi önemli başlıkları değerlendiren Bakan Tekin, öğretmenlerin sorunlarını çözmek için çalıştıklarını belirtti.

Bakan Tekin, öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağı, 24 Kasım’da öğretmenlere ikramiye verilip verilmeyeceği, okullarda yemek verilmesinin durumu, özel okullara teşvik çalışmaları, öğretmen akademileri kurulması, sözleşmeli öğretmenlerin durumu gibi konulara açıklık getirdi.

ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağına ilişkin soruyu cevaplayan Bakan Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin Meclis Genel Kurulundan geçmesiyle birlikte kendilerine düşen kontenjanları belirleyeceklerini söyledi. Bakan Tekin, “Öğretmen arkadaşlarımızın ekonomik problemlerini çözmeye çaba sarf ediyoruz. Biz kendi politikalarımızı kendimiz belirliyoruz” dedi.

24 KASIM’DA ÖĞRETMENLERE İKRAMİYE VAR MI?

Öğretmenlere 24 Kasım’da bir maaş ikramiye verilmesine ilişkin soru üzerine Bakan Tekin, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile istişare halinde olduklarını ifade etti. Bakan Tekin, “Öyle bir şey olursa bunu Cumhurbaşkanımız ile Maliye Bakanımız duyurur. Öğretmen arkadaşlarımızın özlük haklarıyla ilgili bütçe sınırları çerçevesinde yapabileceğimiz her şeyi yapmaya çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.

OKULLARDA YEMEK VERİLECEK Mİ?

Çocuğunu okula göndermeyen veliye günlük 15 lira ceza Çocuğunu okula göndermeyen veliye günlük 15 lira ceza

Okullarda bir öğün yemek verilmesine ilişkin soru üzerine Bakan Tekin, “Hiç olmadı diye bir şey yok. Şu anda yaklaşık 2 buçuk milyon öğrenciye ücretsiz yemek veriyoruz. Deprem sebebiyle bütçedeki kısıt bizi sınırlandırdı. İl müdürlükleri organize ediyor” dedi.

ÖZEL OKULLARA TEŞVİK NE DURUMDA?

Özel okullara teşvikle ilgili soruyu cevaplayan Bakan Tekin, bazı yoğun bölgelerde özel okulların boş kalan fiziki kapasitelerini kullanılabilmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ortak bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Bakan Tekin, “Bu tamamen bir varsayım şu an ama özel okulların boş kalan kontenjanlarını değerlendirmeye çalışıyoruz. Biz ihtiyaçlarımızı ve boş kontenjanları Hazine ve Maliye Bakanlığımızla paylaşacağız. Onların biz sunacağı ekonomik çerçeve her neyse o kapsamda ilgili kişilerle görüşüp, bir formül üretebilir miyiz diye bakacağız” ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMEN AKADEMİLERİ KURULACAK MI?

Öğretmen akademileri kurulmasına ilişkin soruyu cevaplayan Bakan Tekin, “Öğretmen arkadaşlarımızın üniversiteyle iş birliği halinde hem adaylık sürecinde hem de öğretmenlik sürecinde alacağı eğitimlerle kendilerini geliştirmelerini, gündeme adapte olmalarını, yeni gelişmeleri takip etmelerini arzu ediyoruz. Akademi yapılanması hazırlığı içerisindeyiz” diye konuştu.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERİN DURUMU NE OLACAK?

Sözleşmeli öğretmenlerin ayrı bir kategoride değerlendirilmeyeceğini ifade eden Bakan Tekin, “Onlar sadece belli bir süre için sözleşmeliler. Süreleri tamamlandıktan sonra kadroya geçiyorlar. Bir farklılık söz konusu değil. Ücretli öğretmen arkadaşlarımızla ilgili olarak ek ders ücretleriyle ilgili yaptığımız değişiklikle yüzde 25 civarında bir artış sağlamış olduk” dedi.

Editör: Ayşegül Yaşar