Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta verdiği müjdeyle, emekli vatandaşlarımız için 8-12 bin lira arası promosyon dönemi yarın başlıyor. Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank gibi Türkiye’nin önde gelen kamu bankaları, emeklilere yönelik promosyon kampanyalarını duyurdu.

Merkez Bankası Başkanı’ndan enflasyon açıklaması Merkez Bankası Başkanı’ndan enflasyon açıklaması

PROMOSYON BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu üzere, Türkiye'nin önde gelen kamu bankaları emeklilere yönelik cömert promosyon kampanyalarını başlatıyor. 25 Mart 2024 Pazartesi gününden itibaren Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank, emekli maaşını bu bankalara taşımak isteyen vatandaşlara 8-12 bin lira arasında promosyon ödemesi yapacak. 

PROMOSYON BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Emekli vatandaşlar, maaşlarını diledikleri bankadan alma özgürlüğüne sahiptir. Eğer daha avantajlı bir promosyon teklifi aldıysanız ve maaşınızı başka bir bankaya taşımak istiyorsanız, bunu banka şubeleri aracılığıyla ya da e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Mevcut bankanızla olan taahhüt süreniz dolmadan da değişiklik yapabilirsiniz, ancak bu durumda alınan promosyonun bir kısmını iade etmeniz gerekebilir.

PROMOSYON ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamasına göre, promosyon ödemeleri 28 Mart itibarıyla hesaplara yatırılacak. Bakan Işıkhan, diğer bankalarla da benzer promosyon artışları üzerine görüşmeler yapıldığını ve emeklilerin yakın zamanda bu gelişmelerden haberdar olacağını belirtti.

HANGİ KAMU BANKASI NE KADAR PROMOSYON VERİYOR?

Emekliler, maaşlarını aldıkları kamu bankalarından, emekli maaşlarına göre değişkenlik göstermek üzere, 8-12 bin lira arasında promosyon alma hakkına sahip olacaklar. 

Editör: Ayşegül Yaşar