Florida bir şirket, potansiyel olarak Salmonella bakterisi ile kontamine olmuş ürünlerini geri çağırdı. 

Salmonella Africana ve Braenderup Salgınları
Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından yapılan açıklamada, bu salgının Salmonella Africana adı verilen spesifik bir bakteri türüyle bağlantılı olduğu belirtildi.

Salmonella Braenderup adı verilen ve biraz farklı olan ikinci bir türle ilgili bir salgını da araştıran yetkililer, iki salgının birçok benzerliği paylaştığını, ancak yüzey yapılarındaki farklılıklar sayesinde ayırt edilebildiğini vurguladı.

SALATALIKLARDAN KAYNAKLANAN TEHLİKE

CDC'nin yaptığı araştırmalara göre, hastalanan kişilerin büyük çoğunluğunun salatalık yediği belirlendi.

Genetik analizler, hastalığa neden olan bakterilerin birbirleriyle yakından ilişkili olduğunu ve bu durumun insanların muhtemelen aynı tür gıdalardan etkilendiğini gösterdiğini kaydeden yetkililer, bu bakterilerin bazı antibiyotiklere karşı dirençli olduğunun da tespit edildiğini söyledi.

CDC, geri çağrılan salatalıkların yenilmemesini, satılmamasını ve servis edilmemesini istedi.

SALMONELLA ENFEKSİYONUNUN BELİRTİLERİ

Gıda denetimi: 8 ton bozuk peynir ve yumurta ele geçirildi Gıda denetimi: 8 ton bozuk peynir ve yumurta ele geçirildi

Sağlık yetkilileri, salmonella enfeksiyonunun,  ishale, ateşe ve mide kramplarına neden olabildiğini ifade ederek, Ciddi vakalarda, enfeksiyon kan, kemikler veya sinir sistemi gibi vücudun diğer kısımlarına yayılabildiğini ve ölümcül olabildiğini kaydetti.

Çoğu insan antibiyotik kullanmadan iyileşse de, bağışıklık sistemi zayıf olanlar, bebekler, yaşlılar ve kronik hastalığı olan kişilerin daha ciddi risk altında olduklarını bildirildi.

Live Sience

Editör: EYYUP KAÇAR