LGS'de öğrencilerin buyıl kendi okullarında değil de başka yerlerde sınava girecekleri bildirildi.

Mebhocam.com.tr'de yer alan habere göre, buyıl 2 Haziran 2024 tarihinde yapılacak olan LGS'de geri sayım başladı.

Buyıl öğrencilerin kendi okullarında sıonava girmeyecekleri, belirlenen merkezlerde sınava girecekleri ve bu nedenle sınava giriş belgelerinin hayati önem taşıdığı bildirildi.

''SADECE BAŞVURANLAR SINAVA GİRECEK''

Yetkililer, ''Sadece sınav merkezi olarak belirlenmiş olan okullarda sınava girecekler. Bunun sebebi ise bu yıl düzenlenecek olan LGS'nin öğrenci başvuruları dikkate alınarak düzenlenecek olmasıdır. Geçmiş yıllarda tüm öğrencilerin sınava girme hakkı bulunurken bu yıl sadece başvuruda bulunan öğrenciler sınava girecekler'' dedi.

ÖĞRENCİ SAYISI BÜYÜK ORANMDA AZALDI

Bu yıl sınava girecek öğrenci sayısında büyük bir azalış meydana geldiğini kaydeden yetkililer, bu nedenden dolayı öğrencilerin belirlenen sınav merkezlerinde toplanarak sınav yapılacaklarını söyledi.

SINAV BELGELERİNE DİKKAT!

Yetkililer, öğrencilerin buyıl kendi okullarında değil de başka yerlerde sınava girmeleriyle ilgili herhangi bişr sorun yaşanmaması amacıyla sınav giriş belgelerine dikkat etmelerini istedi.

Sınav giriş belgesi olmayan öğrencilerin sınava alınmayacakları uyarısında bulunan yetkilier, öğrencilerin sınava girecekleri sınav merkezi binasını öğrenmeleri, sınava giriş belgeleri olmadan sınava gitmemeleri gerektiğini bildirdi.

LGS sınava giriş belgeleri 26 Mayıs Pazar gününden itibaren paylaşılmaya başlanacak.


 

Editör: EYYUP KAÇAR