Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı TRT Haber canlı yayınında SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zamlarını yüzde 49,25’e yükselttiklerini açıkladı. Peki, bu zam ne kadar fark yaratacak? Emeklilerin hesaplarına ne zaman yansıyacak? İşte, SSK ve Bağ-Kur emekli zammıyla ilgili tüm detaylar…

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİ ZAMMI NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur emeklisine ilave yüzde 5 artış yapılacağı müjdesini vermiş, artış oranı yüzde 37,57’den yüzde 42,6'ya yükselmişti. Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile SSK ve Bağ-Kur emeklisine bir ek zam daha yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarının Ocak ayında yüzde 49,25 oranında artacağını açıkladı. Bu oran, memur emeklilerinin aldığı zam oranıyla aynıdır.

Anneler Günü nasıl ortaya çıktı? Anneler Günü nasıl ortaya çıktı?

Bakan Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emekli zammıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Bakan Işıkhan şunları söyledi:

"13,5 milyonu bulan SSK ve Bağ-Kur emeklilerimize bir müjde vermek istiyorum. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin emekli aylıklarındaki artışı ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25’e yükseltiyoruz.

Böylece tüm emeklilerimizin aynı oranda artış almasını sağlamış olduk. Hiçbir ayrım yapmaksızın tüm emeklilerimize Ocak 2024 itibariyle ilk 6 ay için emekli maaşlarında aynı oranda artış sağlıyoruz. Tüm emeklillerimize hayırlı olmasını diliyorum.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİ ZAMMI NE ZAMAN YATACAK?

SSK ve Bağ-Kur emekli zammı, Ocak ayı maaşlarıyla birlikte ödenecek. Emeklilerin hesaplarına yatacak olan farklar, Resmi Gazete’de yayımlanan teklifin ardından 1 hafta içinde ödenecek. Emekliler, maaşlarını ve farklarını Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank aracılığıyla alabilecek.

Editör: Ayşegül Yaşar