Ferit Aslan

Siirt’te, yayladan ovaya getirilirken çalınan 330 koyunun çoban tarafından çalındığı ortaya çıkıp, çobanın serbest bırakılması mağdur ailelerin avukatını adeta isyan ettirdi.

Batman merkezde oturan Taş ailesine ait 330 küçükbaş hayvan, Siirt yaylalarından 13 Kasım’da Batman’a getirildiği sırada Kurtalan-Siirt arasındaki Başköprü mevkiinde çobanlar uyuduğu sırada çalındığı ihbarı ile konu savcılıkta soruşturma konusu olmuştu. 

-266Jandarmanın çalışması ve mağdur ailenin Avukatı Sıdkı Zilan’ın çabaları sonucu koyun hırsızlığı ile ilgili 3 kişi gözaltına alınmış, bulunan koyunlardan 198’i Taş ailesine teslim edilmiş, diğer koyunların akıbetine dair bir ip ucu elde edilememişti. 

Annesinin kucağından düşen bebek öldü Annesinin kucağından düşen bebek öldü

Koyunların çalınması ile ilgili yürütülen soruşturmada, şüpheli çobanın serbest bırakılması Taş ailesinin avukatı Sıdkı Zilan’ı adeta isyan ettirdi.

Avukat Zilan, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda,  savcılığın, baş şüpheli C.Ç'yi güya olayı itiraf ettiği için bıraktığını, yani ödüllendirdiğini belirterek, şöyle devam etti:

Avukat Sıdkı Zilan“KOYUNLARI KAYIP GÖSTERİP ÇALMIŞLAR”

“Bu uygulamanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Çünkü, C.Ç'nin geçen yıl ve daha önceki yıl da bu ailenin koyunlarını çaldığına dair elimizde bazı bilgiler ve itirafları var. Olay çok boyutlu. C. Ç. aileye kaç yıldır çobanlık yapıyor.  Dört ailenin binlerce koyunu var, 4 bin koyunun 10 tanesinin yollarda, dağda kaybolması her zaman olağan karşılanır. Şüpheli de böyle başlamış, ilk yıl 20, ikinci yıl 50 vs koyunu kayıp göstererek şebekesi ile beraber çalmıştır.”

-267

“MAĞDURİYET DEVAM EDİYOR, ÇOBAN TUTUKLANMALIDIR”

Avukat Zilan, paylaşımının sonunda, aynı şüphelinin bu yıl ise 300 dolayında koyunu bir defada çalınca yakayı ele verdiğini belirterek, “Olayın medyaya de yer alıp kamuoyuna mal olunca Siirt Valiliği, Emniyet, Jandarma ve Bakanlığın da duyarlılığıyla tüm koyunları iç etmeden yakalandılar. Vatandaşların mağduriyeti devam ediyor, C.Ç. tutuklanmalıdır” dedi. 

Editör: Ferit Aslan